Βουλή: Σήμερα νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

226

Με βαριές κατηγορίες κατά του Μεγάρου Μαξίμου, η σκιά του οποίου, όπως είπε χαρακτηριστικά, «απλώνεται βαριά πάνω στην πολιτική ζωή του τόπου τον τελευταίο καιρό», και απορρίπτοντας τις κατηγορίες ότι ευτελίζει τη Βουλή συνεδριάζοντας με μονοκομματική σύνθεση, αντιτείνοντας ότι η ίδια εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, συγκάλεσε για σήμερα νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, καθώς χθες το βράδυ δεν υπήρξε απαρτία των μελών της.

Αντικείμενο της χθεσινής συνεδρίασης ήταν η λήψη απόφασης στο αίτημα προς την Προεδρία της Δημοκρατίας, να αποσταλούν στην Επιτροπή τα πρακτικά της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στις 6 Ιουλίου, αμέσως μετά το δημοψήφισμα.

Η παρουσία στη συνεδρίαση μόνο δύο βουλευτών από τους συνολικά 17 που είναι μέλη της Επιτροπής, της Ραχήλ Μακρή και του Γιάννη Σταθά -και οι δύο εκπρόσωποι του κόμματος του Παναγιώτη Λαφαζάνη, «Λαϊκή Ενότητα»-, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κ. Κωνσταντοπούλου, που τόνισε ότι «δεν περιποιεί τιμή για όλους εκείνους που θέλουν να φαλκιδεύσουν τη δημοκρατική λειτουργία της Βουλής.

Διαβάστε επίσης:  Μητσοτάκης: Σαν το οξύ διαβρώνετε τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος

Η πρόεδρος της Βουλής επιτέθηκε εκ νέου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατηγορώντας τον ότι δεν έχουν βάσει τα όσα επικαλείται για λόγους αντιπερισπασμού, όπως είπε, στην επιστολή του, αρνούμενος να αποστείλει τα πρακτικά της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, ενώ υποστήριξε ότι έχει γίνει στο παρελθόν ακόμα και στη Βουλή των δύο ημερών το 2012.

Παράλληλα, η πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για εσκεμμένη απουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, επικρίνοντας προσωπικά τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Χρήστο Μαντά και χαρακτηρίζοντας «ψευδεπίγραφη» και «κατάπτυστη» την ανακοίνωση που είχε εκδοθεί, με την οποία τής καταλόγιζαν «μικροκομματική σκοπιμότητα».