Βουλή: Συζήτηση για το Παράλληλο Πρόγραμμα – Κυβέρνηση είναι αναγκαίο- Αντιπολίτευση είναι επικοινωνιακή τακτική

85
Βουλή: 10 κάλπες για την Προανακριτική για την υπόθεση Novartis

Με τα κυβέρνηση να υπεραμύνεται του νομοσχεδίου για το Παράλληλο Πρόγραμμα τονίζοντας την αναγκαιότητα του για την στήριξη των ευάλωτων ομάδων και την αντιπολίτευση να την κατηγορεί για επικοινωνιακά τεχνάσματα, συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, έκανε λόγο «για νομοσχέδιο κοινωνικά επιβεβλημένο και αναγκαίο» ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «προσπάθεια
διαστρέβλωσης της αλήθειας με σαθρά επιχειρήματα».

Ταυτόχρονα, επιτέθηκε στη ΝΔ καταλογίζοντας της «νεοφιλελεύθερη αντίληψη που οδηγεί στην πλήρη απορρύθμιση του κοινωνικού κράτους». «Οι διατάξεις του Παράλληλου Προγράμματος στηρίζουν και ενισχύουν το κοινωνικό κράτος και έρχεται για να αντιμετωπίσει τα σκληρά μνημονιακά χρόνια που με τις πολιτικές σας φέρατε στη χώρα. Εμείς, μέσα στην ασφυκτική μνημονιακή πίεση, προσπαθούμε να ανακόψουμε την κοινωνική απορύθμιση έστω και δειλά», κατέληξε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:  Έχει το θράσος και μιλάει - Κατρούγκαλος: Αυτό που εσείς αποκαλείτε πετσόκομμα, εγώ το θεωρώ κοινωνική δικαιοσύνη!

Από την πλευρά του, ο εισηγητής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου, αντέτεινε ότι το Παράλληλο Πρόγραμμα είναι μια ακόμα επικοινωνιακή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία το κόμμα του «δεν θα κάνει αγάντα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι μια χρυσή εφεδρεία για να αντιμετωπίσει τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται και αντιδρούν, όμως, όπως είπε, «οι πρόχειρες και χαμηλού επιπέδου επικοινωνιακές τακτικές της δεν πείθουν τον ελληνικό λαό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ