Β. Μεϊμαράκης: Παραιτούμαι από μεταβατικός πρόεδρος αν…

148

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε  ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στο πρώτο του σχόλιο μετά τις χθεσινές εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης , εφόσον αντιστοίχως παραιτηθούν οι κ. Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης και οι κκ. Μητσοτάκης και Γεωργιάδης από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

Ανέφερε ότι ζήτησε από τον κ. Πλακιωτάκη να συγκληθεί η ΚΟ για το θέμα του προϋπολογισμού και παράλληλα για να συζητήσει και για τα θέματα του μεταβατικού προέδρου και της εκλογής του νέου αρχηγού.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι η εκκωφαντική του σιωπή χθες ήταν μήνυμα θλίψης και συγνώμης προς τον κόσμο της ΝΔ “που πληγώσαμε”, ωστόσο επισήμανε ότι το θέμα ήταν τεχνικό και πως πολιτικοποιήθηκε “ως πεδίο αντιπαράθεσης και προσωπικής επίθεσης” προς το μέρος του.

Σημείωσε πως όλοι γνώριζαν την εταιρεία γιατί είχαν αντιπροσώπους στην ΚΕΦΕ και πως είναι υποκριτικό να δείχνουν χθες ότι δεν γνώριζαν, ζητώντας παραίτηση του προέδρου την ώρα που για τα τεχνικά θέματα δεν είναι αυτός υπεύθυνος.

Διαβάστε επίσης:  Κορονοϊός: Σύσκεψη στο Μαξίμου μετά τη ραγδαία εξάπλωση στην Ιταλία - Στο τραπέζι το σχέδιο δράσης

Μίλησε για θράσος των ανθυποψηφίων του να λένε ότι έφταιξε, λέγοντας με νόημα ότι έφταιξε γιατί τους εμπιστεύτηκε.

Είπε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είχε συνεργασία με το Μέγαρο Μαξίμου όταν πρωθυπουργός ήταν ο κ. Σαμαράς ο οποίος είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη του για τη φερεγγυότητά της, ενώ έριξε τα πυρά του και στον κ. Βορίδη λέγοντας ότι ήταν υπουργός της κυβέρνησης όταν το Μαξίμου είχε αυτή τη συνεργασία με την εταιρεία αλλά και ότι την γνώριζε και ως νομικός σύμβουλος.

Αποδέχθηκαν την πρόταση Κ. Μητσοτάκης και Αδ. Γεωργιάδης
Στο κάλεσμα του Ευ. Μεϊμαράκη για παραιτήσεις και των ανθυποψηφίων του από τις θεσμικές τους θέσεις παραιτήθηκαν ήδη από την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν προτίθεται να παραιτηθεί από την Περιφέρεια ο Απόστολος Τζιτζικώστας.