ΓΕΕΘΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία μεταφοράς των δύο σορών του πληρώματος του ελικοπτέρου

108
αεροναυτική, άσκηση, Ελλάδας, Αιγύπτου, Τουρκικά γυμνάσια,

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η διαδικασία μεταφοράς των δύο σορών του πληρώματος του μοιραίου ελικοπτέρου Agusta Bell το οποίο κατέπεσε τα ξημερώματα στην Κίναρο.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, από τις μέχρι στιγμής έρευνες, εντοπίστηκαν δύο σοροί μελών του πληρώματος, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ως του Υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά ΠΝ και του Ανθυπασπιστή (ΗΝ/ΡΕ) Ελευθέριου Ευαγγέλου.

Ωστόσο, οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του ελικοπτέρου, Υποπλοιάρχου Αναστάσιου Τουλίτση ΠΝ, συνεχίζονται μέχρι και αυτή την ώρα, ενώ είναι σε εξέλιξη διαδικασία περισυλλογής και μεταφοράς των σορών των άλλων δύο μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν πλωτά και ιπτάμενα μέσα του ΠΝ, της ΠΑ και του ΠΣ, υπό τον συντονισμό του ΓΕΕΘΑ, ενώ στο πλαίσιο των σχετικών ερευνών μετέβη στη ν. Κίναρο προσωπικό της ΔΥΚ του ΠΝ, της 31 ΜΕΕΔ της ΠΑ και της ΕΜΑΚ του ΠΣ. Δυστυχώς, όμως το εξαιρετικά δύσβατο της περιοχής και ιδιαίτερα του σημείου πτώσης του ελικοπτέρου στην Κίναρο, δυσχεραίνουν τις σε εξέλιξη διαδικασίες.

Διαβάστε επίσης:  ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 10-6-2018

Το ΓΕΕΘΑ υπογραμμίζει ακόμη ότι ήδη από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης συγκροτήθηκε επιτροπή διερεύνησης με σκοπό την εξακρίβωση των ακριβών αιτίων του δυστυχήματος.

Μάλιστα, στην περιοχή όπου κατέπεσε το ελικόπτερο μετέβη το μεσημέρι ΑΝΥΕΘΑ, κ. Δημήτρης Βίτσας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ.