Γεννηματά: Οι κόκκινες γραμμές Τσίπρα έγιναν κόκκινα χαλιά για τα distress funds

106
Γεννηματά: Διεκδικούμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τις ρυθμίσεις με τις οποίες δίνεται μέρος των κόκκινων δανείων σε distress funds και δεν παρέλειψε να σημειώσει πως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ήταν κάτι στο οποίο η χώρα έφτασε λόγω των λάθος χειρισμών της κυβέρνησης.

«Πως φτάσαμε σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ το 70% ρυθμισμένων δανείων να γίνει και πάλι προβληματικό. Η απάντηση είναι γνωστή. Βυθίστηκε η οικονομία με τα πειράματα της πρώτης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Φτάσαμε σε διαρροή άνω των 40 δισ. Προχωρήσατε σε ανακεφαλαιοποίηση που πριν δεν ήταν αναγκαία. Προκαλέσατε ασφυξία στην οικονομία, νέα ύφεση και νέα ελλείμματα» σημείωσε αρχικά η κυρία Γεννηματά.

Διαβάστε επίσης:  Την Τετάρτη η προ ημερησίας για την οικονομία στη Βουλή

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενη στη διάταξη για τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων σημείωσε: «Παραδίδετε δάνεια επιχειρήσεων στα distress funds. Πρόκειται για επιχειρήσεις σε πολύ κρίσιμους τομείς όπως τον τουρισμό και το λιανεμπόριο. Όλα αυτά θα μπορούσαν να μην έχουν συμβεί. Η παράδοση στα κερδοσκοπικά funds θα μπορούσε να μην είχε συμβεί. Οι κόκκινες γραμμές Τσίπρα έγιναν κόκκινα χαλιά για τους κερδοσκόπους».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει δεκανίκι σας σε αυτές τις διαδικασίες. Το ΟΧΙ μας είναι δεδομένο. Αφήστε τα κλαψουρίσματα χρειάζεται θάρρος, ευθύνη και ειλικρίνια για τη διακυβέρνηση αυτής της χώρας, στοιχεία που μέχρι σήμερα έχετε αποδείξει πως δεν διαθέτετε» τόνισε κλείνοντας η κυρία Γεννηματά.