Γερμανία: 18 άνδρες που έχουν ζητήσει άσυλο ενέχονται στις βιαιότητες

89
Handelsblatt : 290 δισ. ευρώ εξοικονόμησε η Γερμανία λόγω κρίσης

Πρόσωπα που έχουν ζητήσει άσυλο ήταν μεταξύ αυτών που ενέχονται στις βιαιότητες που σημειώθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία, ανακοίνωσε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Τομπίας Πλάτε δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η ομοσπονδιακή αστυνομία ταυτοποίησε 31 πρόσωπα που διαδραμάτισαν ρόλο στις βιαιότητες, 18 από τα οποία έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για να ζητήσουν άσυλο στη Γερμανία.

Ο Πλάτε δήλωσε πως η μεγάλη πλειονότητα των 32 εγκληματικών πράξεων που τεκμηριώθηκαν από την ομοσπονδιακή αστυνομία εκείνη τη νύκτα συνδέονταν με κλοπή και σωματικά τραύματα. Τρία σχετίζονταν με σεξουαλικές επιθέσεις, αν και η αστυνομία δεν έχει ονόματα για να συνδέσει μ’ αυτές τις πράξεις.

Διαβάστε επίσης:  ΗΠΑ: Ομάδα του Λευκού Οίκου θα αναχωρήσει για τη Σιγκαπούρη για την προετοιμασία συνάντησης Τραμπ-Κιμ

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε πως από τα 31 πρόσωπα που ανακρίνονται, εννέα είναι Αλγερινοί, οκτώ Μαροκινοι, πέντε Ιρανοί και τέσσερις Σύροι. Δύο γερμανοί πολίτες, ένας ιρακινός, ένας σέρβος και ένας αμερικανός πολίτης βρίσκονται επίσης μεταξύ αυτών που διέπραξαν αδικήματα στη διάρκεια της νύχτας της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ