Γιατί δεν έχουν καμία σχέση τα ντιμπέιτ σε Ελλάδα και ΗΠΑ

163

Έτσι απλά είπαμε να μπούμε στην ιστοσελίδα της επιτροπής που διοργανώνει τα προεκλογικά Debate των προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και βεβαίως εκπλαγήκαμε όταν είδαμε πως παρόλο που μεσολαβούν 13 μήνες από αυτές ήδη έχουν οριστεί οι ημερομηνίες καθώς και τα πανεπιστήμια που θα φιλοξενήσουν του χρόνου το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο τα τρία Debate που θα πραγματοποιηθούν ανάμεσα στους υποψήφιους για το αξίωμα του προέδρου της χώρας καθώς και αυτό των υποψήφιων αντιπροέδρων.

Και αυτό βεβαίως γιατί τα πανεπιστήμια θαχρειαστεί να προετοιμαστούν όχι μόνο για την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή των Debate αλλά και για ολόκληρους μαραθώνιους από εκδηλώσεις που κάθε φορά θα προηγούνται με τη συμμετοχή της πολιτικής ελίτ των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:  Ακυρώθηκε το βράδυ η επίσκεψη Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ

Τώρα βέβαια θα πείτε… Θεσμός εδώ και δεκατετίες τα Debate στις ΗΠΑ , οι προεδρικές εκλογές διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια, η ημερομηνία τους δεν καθορίζεται τελευταία στιγμή και δεν υπάρχει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες για να τρέχουν και να μη φτάνουν ή να αναλώνονται σε ατέρμονες συζητήσεις με το κάθε κόμμα να προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις στις κόντρες για τα διαδικαστικά.

Αυτό δηλαδή που δεν λέμε να υπερβούμε. Γιατί, τι κι αν κάνουμε συχνά πρόωρες εκλογές τα κόμματα δεν επιθυμούν πραγματικό διάλογο και μάλιστα ουσιαστικό…