ΓΙΑΤΙ όλα συνηγορούν υπέρ της νίκης Μεϊμαράκη!

213
ΝΔ, Τι γνώριζαν, Βέμπερ, Γιούνκερ, για τη «μεγάλη ανατροπή»

Το παζλ στη Νέα Δημοκρατία είναι δύσκολο. Η μάχη παρασκηνίου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και θα συνεχιστεί μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, ημέρα εκλογής νέου αρχηγού.

Μετρώντας κανείς τα “κουκιά”, αν θέλουμε να είμαστε σωστοί και δίκαιοι πρέπει να επισημάνουμε ότι στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση αναμένεται να υπάρξει αποχή. Δύσκολα θα προσέλθουν και οι 404.000 Νεοδημοκράτες που ψήφισαν την πρώτη φορά. Κι αυτό σημαίνει ότι η αποχή λειτουργεί υπέρ του πρώτου, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Δεύτερον πρέπει να λάβει κανείς υπόψιν του ότι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ξεκινά με μία υπεροχή 11.3 μονάδων έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην ουσία οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης, παρά τις προσεγγίσεις που τους γίνονται για βοήθεια και από του δύο υποψηφίους, δύσκολα μπορούν να επηρεάσουν τους προσωπικούς τους ψηφοφόρους. Εκτός από τους πολύ κοντινούς τους που μπορούν να τους …δώσουν γραμμή, οι υπόλοιποι πήγαν και ψήφισαν επειδή τους άρεσε ο Α ή ο Β υποψήφιος, στη συνέχεια αφού βγήκαν εκτός μάχης δεν έχουν κανένα λόγο να επανέλθουν για δεύτερη φορά στις κάλπες και να ψηφίσουν.

Διαβάστε επίσης:  Κάντε δημοψήφισμα μετά τη... Δημοκρατία του μπάρμπα Λια

Από όποια πλευρά και να κοιτάξει κανείς το θέμα, όλα τα στοιχεία είναι υπέρ Μεϊμαράκη. Ωστόσο μέχρι να κλείσουν οι κάλπες κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί!..