Για τέλη Νοέμβρη πάνε τα «κόκκινα δάνεια»

115
Σταθάκης, πρώτη κατοικία

Ένα από τα αγκάθια της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, είναι τα «κόκκινα δάνεια». Η τελική απόφαση για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα παρθεί μαζί με τους εταίρους στα τέλη του Νοέμβρη, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Σταθάκη.

«Η αναδιάρθρωση των δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί μέρος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της ολοκληρωμένης στρατηγικής για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων», τόνισε ο Γ. Σταθάκης σε εκδήλωση για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που διοργανώθηκε στο Χρηματιστήριο.

«Στο τέλος Νοεμβρίου, θα εφαρμοστεί τόσο η υπάρχουσα νομοθεσία, όσο και τα συμπληρωματικά μέτρα που θα αποφασιστούν» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομίας συμπληρώνοντας ότι «Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, είναι απαραίτητη η ενοποίηση επιμέρους χρηματοδοτικών εργαλείων που παρουσιάζουν χαμηλή απορροφητικότητα. Επιπλέον, ο υπουργός μίλησε για την ιδέα δημιουργίας επενδυτικής τράπεζας, με την σύμφωνη γνώμη των εταίρων αλλά και για την μετατροπή του ΕΤΕΑΝ σε επενδυτικό φορέα για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα».

Διαβάστε επίσης:  Έκλεισε η συμφωνία με την τρόικα σε τεχνικό επίπεδο για την τέταρτη αξιολόγηση