Γι’ αυτό έρχεται το GRexit!

47

Τι κι αν οι σειρήνες του GRexit ηχούν πιο έντονα από ποτέ; Τι κι αν η επίσημη ΟΥΕΦΑ με το έγγραφο της παραδέχθηκε την ύπαρξη διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, προτείνοντας από μόνη της την λύση των ξένων διαιτητών; Το αυτί μερικών δεν ιδρώνει. Διότι έξις, δευτέρα φύσις! Διότι μερικά πράγματα δεν κόβονται ποτέ…
Θεωρητικά, ήταν ένα ματς χωρίς το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον. Τίποτα δεν παιζόταν. Τίποτα δεν κρινόταν, με εξαίρεση κάποιες δειλές βαθμολογικές ελπίδες του Ηρακλή, μπας και προλάβει τα πλέι-οφ. Κι όμως ένα τέτοιο παιχνίδι που προσέλκυσε κοντά στις 10.000 κόσμο στο γήπεδο κάποιοι αδίστακτοι κατάφεραν να το τινάξουν στον αέρα, πολύ απλά επειδή… μπορούν. Τόσο απλό!

Μερικά απολειφάδια του συστήματος, ακόμα και τώρα, που το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού κάνουν ότι μπορούν για να αποδείξουν ότι αυτό μας χρειάζεται. Ένα GRexit.

Για ακόμα μία φορά, το ίδιο σύστημα διαφθοράς δεν επιτρέπει -έστω να δούμε- αν μία ομάδα με χαμηλότερη ποιότητα μπορεί να κοντράρει στα ίσα μία ομάδα με μεγαλύτερη ποιότητα.

Από τι να πρωτοπιαστείς; Από την αποβολή του Μποτία στο πρώτο μέρος, που ως διά μαγείας μετατρέπεται από τον Αρετόπουλο σε ένα… απαλό χάδι και μία ανώδυνη κίτρινη; Από την φάση του δεύτερου γκολ του Ολυμπιακού, όπου η μπάλα έχει περάσει την γραμμή του άουτ -όπως φαίνεται και από το στιγμιότυπο της Nova στην παρακάτω φωτογραφία- , προτού ο Φορτούνης κάνει την σέντρα; Από όπου κι αν το πιάσεις το ίδιο πόρισμα θα βγάλεις. Ότι γι’ αυτό έρχεται το GRexit!

Διαβάστε επίσης:  Αλαφούζος: Αναλαμβάνω τις υποχρεώσεις που μ' αναλογούν

Πώς να καταπιείς το γεγονός ότι ο Αρετόπουλος προέρχεται από μία τις προσκυνημένες στο σύστημα ενώσεις; Πώς να πείσεις αυτούς τους 10.000 που βρέθηκαν στο «Καυτανζόγλειο» για να δουν λίγη μπαλίτσα μακριά από βαθμολογικές σκοπιμότητες ότι αυτά που είδαν τα μάτια τους εμπίπτουν στην κατηγορία «ανθρώπινα λάθη»;

Ας μην υποκρινόμαστε. Ας μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας. Το σύστημα δεν χαμπαριάζει τίποτα και κανέναν. Βγάζει και θα συνεχίζει να βγάζει κοροϊδευτικά την γλώσσα σε όσους προσπαθούν να αμφισβητήσουν την κυριαρχία του. Μειδιά σαρδόνια σε όσους υποστηρίζουν ότι τάχα μου μπορεί να φοβηθεί. Ωθεί μόνο του το ελληνικό ποδόσφαιρο στο GRexit με ξεδιάντροπές επιδείξεις δύναμης απέναντι σε… άμαχο πληθυσμό.

Μία επίδειξη δύναμης μέχρις εσχάτων. Ένας διαιτητής από την Ένωση (Τρικάλων) που αποτελεί το σημαντικότερο προπύργιο της εγκληματικής οργάνωσης θέλει να στείλει το μήνυμα ότι κανείς δεν είναι πάνω από το σύστημα. Καμία Κυβέρνηση! Κανένας υπουργός! Μόνο αυτοί…