«Δάφνες και πικροδάφνες» στο “Μουσούρη” με Φιλιππίδη-Κιμούλη

264

Με το διαχρονικό έργο των Δημήτρη Κεχαϊδη και Ελένης Χαβιαρά σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου του Θέατρο Μουσούρη
Και όχι σε κάποιο έργο τυχαίο, αλλά στις περίφημες «Δάφνες και πικροδάφνες» των Δημήτρη Κεχαϊδη και Ελένης Χαβιαρά. Σε αυτό το δύσκολο χρόνο που ακόμη δεν λέει να αποχωρήσει, δεν θα μπορούσαμε να φαντασθούμε καλύτερο σχόλιο, καλύτερη περιγραφή της κρίσης, της έκπτωσης, της διολίσθησης.

 

Στο Θέατρο Μουσούρη όλα αυτά, με επίσημη προγραμματισμένη πρεμιέρα την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου. Σκηνοθετεί ο Πέτρος Φιλιππίδης, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Γιώργος Γαβαλάς, τους φωτισμούς ο Λευτέρης Παυλόπουλος και την μουσική επιμέλεια ο Ιάκωβος Δρόσος. Ο Γιώργος Κιμούλης υποδύεται τον Τάσο, ο Πέτρος Φιλιππίδης τον Βασίλη, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης τον Αλέκο και ο Θανάσης Παπαγεωργίου τον Κώστα.
Πολιτευτές όλοι οι ανωτέρω στο έργο των Κεχαϊδη και Χαβιαρά, που συναντώνται ένα χειμωνιάτικο βράδυ σε ένα σπίτι στην Τρίπολη για να κουβεντιάσουν για τις επερχόμενες εκλογές. Να κουβεντιάσουν, να ντιλάρουν, να παζαρέψουν ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις και τα δικά του κρυφά χαρτιά. Και πάνω σε αυτόν τον καμβά ξετυλίγεται μεγάλο μέρος από την δυστυχία και την καρμιριά της Ελλάδας τα τελευταία εκατό χρόνια. Από την ατυχία της να μην γνωρίζει ποτέ ποιοι επιτέλους την κυβερνούν.

Διαβάστε επίσης:  Dépôt Αrt gallery: "Σε πραγματικό χρόνο"