ΔΕΘ: Πυρά κατά Τσίπρα από Λαφαζάνη – Κωνσταντοπούλου

264

Η Λαϊκή Ενότητα θα είναι η μεγάλη έκπληξη των εκλογών, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις και ο στόχος της είναι να βρεθεί γρήγορα σε κυβερνητική θέση, τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης, στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στην 80η ΔΕΘ.

Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι δεν έπεσε από κανέναν, αλλά παραιτήθηκε ταπεινωτικά και δεν τόλμησε να πάει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, επειδή φοβήθηκε μήπως πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, «όχι, βέβαια, από εμάς», είπε.
«Δίναμε τη μάχη πιστεύοντας ότι η κυβέρνηση θα έκανε τη σύγκρουση με το ευρωπαϊκό κατεστημένο. Δεν μπορούμε να συμπορευόμαστε με κόμματα που συνομολογούν Μνημόνια», τόνισε, αναφερόμενος στο «διαζύγιο» με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι προχώρησε σε πρόωρες εκλογές για να αιφνιδιάσει τη Λαϊκή Ενότητα και σχολίασε πως «πήγε για μαλλί και κινδυνεύει να βγει κουρεμένος».

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστεί μετεκλογικά με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, για το σχηματισμό κυβέρνησης, ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Ν.Δ.

«Δεν μπορεί να υπάρξει μνημονιακή κυβέρνηση χωρίς το ΠΑΣΟΚ, θα γίνει πάλι παίκτης. Θαυμάστε κυβέρνηση. Αν λέγαμε, στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ, ότι μπορούμε να συνεργαστούμε με το ΠΑΣΟΚ, θα έπεφτε το γέλιο της αρκούδας», σχολίασε σκωπτικά.
«Πρέπει να τελειώνουμε με τα Μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας», είπε ο κ. Λαφαζάνης και επανέλαβε την πάγια θέση του πως το εθνικό νόμισμα δεν είναι καταστροφή.
Εξέφρασε τη λύπη του γιατί, όπως είπε, η ηγεσία του ΚΚΕ έχει ανακηρύξει κύριο αντίπαλό του τη Λαϊκή Ενότητα.

Διαβάστε επίσης:  Απεβίωσε ο Μανώλης Γλέζος

Για τη συνεργασία της Ελλάδας με τη Ρωσία στον τομέα της ενέργειας τόνισε πως εφόσον γινόταν η κοινοπραξία θα δινόταν προκαταβολή για το έργο του αγωγού και ζήτησε να υλοποιηθεί πλήρως η σχετική συμφωνία.
Η επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Ενότητας στην Α’ Περιφέρεια Αθηνών, Ζωή Κωνσταντοπούλου, είπε ότι οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου είναι εκλογές εκκαθάρισης των αντιμνημονιακών δυνάμεων.

«Τις σχεδίασαν οι δανειστές σε συνεργασία με το μέγαρο Μαξίμου και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και το πραγματικό δίλημμα είναι ευρώ ή δημοκρατία», είπε.
Επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για την απόφασή του να ψηφίσει μνημόνιο.

«Τον υπερασπίστηκα όσο κανείς, άλλος, ακόμα και από ότι ο ίδιος τον εαυτό του. Σταμάτησε, όμως, να τον υπερασπίζεται όταν μίλησε για παιδιαρίσματα και σουρεαλισμούς. Κατηγόρησε, επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ για εκτόξευση συκοφαντιών και «λάσπης» και για παλαιοκομματικές μεθόδους.