Δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, με αντικειμενική αξία κάτω του 1 εκατ. ευρώ

131
Γεροβασίλη, συμφωνία, μέτρα,

«Δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας εκτός αν πρόκειται για κατοικίες αντικειμενικής αξίας ενός εκατομμυρίου» υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, συμπληρώνοντας πως «την πρώτη κατοικία χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων δεν θα την αγγίξει η κυβέρνηση».

Σε δηλώσεις της στο Παραπολιτικά Fm η κα Γεροβασίλη υποστήριξε πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εξευρεθούν ισοδύναμα και να μην εφαρμοστεί το άδικο, όπως το χαρακτήρισε, μέτρο επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Επιπλέον, η κυβερνητική εκπρόσωπος, αν και υπογράμμισε ότι υπάρχουν πολλά κρίσιμα ζητήματα, τόνισε ότι η φημολογία αλλά και οι σκέψεις υπουργών για νέα μέτρα δεν σημαίνει πως αυτά αποτελούν θέσεις της κυβέρνηση.

Η κα Γεροβασίλη ανέφερε πως ο πρωθυπουργός δεν απαγόρευσε στους υπουργούς να μιλούν για θέματα της αρμοδιότητας τους, υπογραμμίζοντας πως βρισκόμαστε σε έναν διάλογο για την εφαρμογή των νέων μέτρων και με αυτή την έννοια ο αρμόδιος υπουργός πρέπει να δίνει απαντήσεις.

Διαβάστε επίσης:  Γιούνκερ: Η Ελλάδα είναι «δεύτερη πατρίδα μου» – Δεν διανοήθηκα ότι θα έφευγε από το ευρώ

Σε ό,τι αφορά το θέμα που ανέκυψε με την γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων κ. Σαββαϊδου, τόνισε πως ο πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτηση της λέγοντας ότι σε τέτοιες θέσεις δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σκιές.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών η κα.Γεροβασίλη είπε η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει αυτό που θα οδηγήσει σε ένα καθαρό και διάφανο τοπίο, τονίζοντας ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να δοθούν 5 έως 8 τηλεοπτικές άδειες. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κα Γεροβασίλη είπε πως «ο αριθμός θα είναι μικρός και προσαρμοσμένος στους όρους της ελληνικής αγοράς».