Δεν προκύπτουν ενδείξεις σε βάρος του Χρ. Μαρκογιαννάκη

147
Μαρκογιαννάκης, παραπέμπεται, με βούλευμα, Κρητικούς νταήδες, Γαλακτοκομική Σχολή,

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών επιστρέφει ο Εισαγγελέας Εφετών Ιωαννίνων, την προανακριτική δικογραφία που αφορά στον υποψήφιο βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Χρήστο Μαρκογιαννάκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη,  με εντολή να εισαχθεί η πρότασή του στο δικαστικό συμβούλιο για μη ύπαρξη ενδείξεων ηθικής αυτουργίας του Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών είχε ασκήσει δίωξη σε βάρος του Χρήστου Μαρκογιαννάκη για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο έγγραφο του Εισαγγελέα Εφετών, δεν προκύπτουν κατά την κρίση του, επαρκείς αποχρώσες ενδείξεις σε βάρος του τρίτου κατηγορουμένου Χρήστου Μαρκογιαννάκη, για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και επιστρέφει τη δικογραφία στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Διαβάστε επίσης:  Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Η δήλωση του Χρ. Μαρκογιαννάκη

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Μαρκογιαννάκης, αναφέρει: «Το τελευταίο δεκαήμερο δέχτηκα και καλόπιστη κριτική, αλλά και πολύ λάσπη σχετικά με τη δήθεν εμπλοκή μου στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.
» Με δήλωσή μου ξεκαθάρισα τα πράγματα. Πλήρως επιβεβαιώνομαι τώρα από την ενέργεια του Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων να επιστρέψει τη δικογραφία στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών με την εντολή να εισαχθεί με πρότασή του στο Δικαστικό Συμβούλιο, αφού δεν προκύπτουν σε βάρος μου οι, κατά νόμο, απαιτούμενες ενδείξεις.
» Πιστεύω ότι όσοι μου άσκησαν καλόπιστη κριτική, καλόπιστα θα λειτουργήσουν και τώρα. Από τους λασπολόγους και κουκουλοφόρους της ανωνυμίας δεν το περιμένω».