Δηλώσεις στήριξης από Κομισιόν για το προσφυγικό

114
προεκλογικούς ρυθμούς, Ευρώπη,

Την κατανόηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων και την παροχή βοήθειας αναφορικά με το προσφυγικό, επέδειξε σε σημερινές του δηλώσεις ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γίρκι Κατάινεν.

Σχετικά με πληροφορίες περί απροθυμίας της Ελλάδας να συνεργαστεί στη φύλαξη των συνόρων, ο κ. Κατάινεν ανέφερε ότι στη σημερινή συνεδρίαση των Επιτρόπων δεν τέθηκε ζήτημα συμφωνίας Σένγκεν και Ελλάδος.

Ερωτηθείς σχετικά με πληροφορίες περί απροθυμίας της Ελλάδας να συνεργαστεί στη φύλαξη των συνόρων και αν αυτό προβληματίζει την Κομισιόν, ο κ. Κατάινεν απάντησε ότι στη σημερινή συνεδρίαση των Επιτρόπων δεν συζητήθηκε θέμα συμφωνίας Σένγκεν και Ελλάδας.

«Όλοι κατανοούμε τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και αυτός είναι ο λόγος που η Κομισιόν και τα άλλα κράτη μέλη είναι διατεθειμένα να βοηθήσουν τις ελληνικές αρχές να διασφαλίσουν τα εξωτερικά σύνορά τους», υπογράμμισε ο κ. Κατάινεν, προσθέτοντας ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ενότητα της Ευρώπης και για τη συμφωνία του Σένγκεν.

Διαβάστε επίσης:  Eορτολόγιο :Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

«Ελπίζω πραγματικά να μπορέσουμε να συνεργαστούμε στενότερα με τις ελληνικές αρχές για να φροντίσουμε η ελευθερία των Ευρωπαίων να διατηρηθεί, αυτό θα καταστεί εφικτό όταν διασφαλίσουμε τη φύλαξη των εξωτερικών σύνορων», κατέληξε.