Δημοσκοπήσεις δείχνουν να επικρατεί ο Μπάιντεν του Ντόναλντ Τραμπ σε 3 κρίσιμες πολιτείες

139

O αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δεν έχει προς το παρόν αποφασίσει εάν θα θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2016, συγκεντρώνει μεγαλύτερη υποστήριξη σε τρεις πολιτείες-κλειδιά των ΗΠΑ, όπου το αποτέλεσμα είναι αμφίρροπο μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών –Φλόριντα, Οχάιο και Πενσιλβάνια– έναντι του αντιπάλου που ενδέχεται να αντιμετωπίσει από το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων, του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Quinnipiac University που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

«Ο Μπάιντεν τα πηγαίνει το ίδιο καλά ή ακόμα και καλύτερα σε σύγκριση με την (Χίλαρι) Κλίντον εναντίον σημαινόντων στελεχών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις αναμετρήσεις ενόψει των γενικών εκλογών σε αυτές τις αμφίρροπες πολιτείες» σχολιάζει το Πανεπιστήμιο σχετικά με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

Η έρευνα επικεντρώθηκε στην Φλόριντα, το Οχάιο και την Πενσιλβάνια καθώς είναι αδύνατο να κερδίσει κανείς τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές χωρίς να έχει επικρατήσει σε τουλάχιστον δύο από αυτές τις πολιτείες, εξηγεί το Πανεπιστήμιο.

Διαβάστε επίσης:  Νετανιάχου κατά Ερντογάν: Μας κάνει κήρυγμα ο άνθρωπος που έχει στρατό κατοχής στην Κύπρο

Στη Φλόριντα, ο Μπάιντεν έλαβε το 45% των προθέσεων ψήφου ενώ ο Τραμπ ποσοστό 42%. Στο Οχάιο ο Μπάιντεν επικρατεί με 48% έναντι 38% του Τραμπ, ενώ στην Πενσιλβάνια συγκεντρώνει ποσοστό 48% έναντι 40% που συγκεντρώνει ο Τραμπ.

Σε αυτήν τη φάση, η Χίλαρι Κλίντον προηγείται μεταξύ των υποψηφίων για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος σε αυτές τις τρεις πολιτείες, συγκεντρώνοντας ποσοστό 35% των προθέσεων ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Οι δημοσκοπήσεις σε εθνικό επίπεδο καταδεικνύουν ότι ο Τραμπ συνεχίζει να επικρατεί μεταξύ των υποψηφίων για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος με ποσοστό 32% έναντι 11% του Τζεμπ Μπους που βρίσκεται στη δεύτερη θέση.