Δημοσκόπηση της Κάπα Research δείχνει πρωτιά της ΝΔ

170
Μόνο στο 10% η διαφορά της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ

Μόλις 15 ημέρες μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφει μικρή μεν διαφορά, αλλά μεγάλο προβάδισμα στην παράσταση νίκης έναντι του κυβερνώντος κόμματος, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Research, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων στην πρόθεση ψήφου φτάνει το 1,3 %, ενώ στην παράσταση νίκης η διαφορά αγγίζει τις 19 μονάδες και τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει το 48,9%.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 62,1% όσων έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση αποδοκιμάζει τις ενέργειες του Αλέξη Τσίπρα, αλλά το 64,2% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση. Ακόμη το 71,4% πιστεύει ότι το ασφαλιστικό, τελικά, θα ψηφιστεί από τη βουλή, παρά τις αντιδράσεις κυβερνητικών βουλευτών.

Διαβάστε επίσης:  Ψυρρή: Η Αρχαιότερη γειτονιά της Αθήνας

Το 62,1% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι η κυβέρνηση Σύριζα μπορεί να περάσει τα μέτρα από το κοινοβούλιο, ωστόσο το 42,1% θεωρεί ότι μια κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία θα καταφέρει να τα εφαρμόσει.

Στην πρόθεση ψήφο η ΝΔ συγκεντρώνει το 20,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 19,5, η ΧΑ το 5,8%, το ΚΚΕ το 5,3%, η Δημοκρατική Συμπαράσταση το 4,1%, οι ΑΝΕΛ το 2,9%, η ΕΚΕ 2,4%, το Ποτάμι το 2,1%, η ΛΑΕ το 1,7%, ενώ άλλα κόμματα συγκεντρώνουν το 2,7%.

Στο ερώτημα ποιόν θεωρούν ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 34,8% έναντι του 33,2% του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το 23,7% των ερωτηθέντων απορρίπτει και τους δύο.