ΔΙΑΒΑΣΤΕ 10 περίεργα πράγματα για την Ελισάβετ Β’…

169
Brexit, βασίλισσα Ελισάβετ, δήλωση,

1. Είναι η μόνη βασίλισσα που είδε τα 3 από τα 4 παιδιά της να παίρνουν διαζύγιο.

2. Οι ΗΠΑ έχουν αλλάξει 12 προέδρους κατά τη διάρκεια της βασιλείας της.

3. Είναι ο μόνος άνθρωπος στην Βρετανία που επιτρέπεται να οδηγεί χωρίς δίπλωμα και χωρίς πινακίδες στο αυτοκίνητό της, δικαίωμα το οποίο εξασκεί, καθώς οδηγεί μόνη της αρκετά συχνά όταν βρίσκεται στην εξοχή.

4. Έχει 30 βαφτιστήρια.

5. Είναι πολύ καλή φωτογράφος και συχνά, στα οικογενειακά γεύματα και δείπνα, βγάζει φωτογραφίες.

6. Πόζαρε για το μοναδικό της ολόσωμο πορτραίτο το 2003. Ο πίνακας αποτελείται από περισσότερες από 10.000 εικόνες της βασίλισσας σε στρώσεις, δίνοντάς ένα τρισδιάστατο εφέ.

7. Έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στους αστροναύτες του Apollo 11, για την πρώτη προσσελήνωση στις 21 Ιουλίου 1969. Το μήνυμα γράφτηκε σε μικροφίλμ και θάφτηκε στο φεγγάρι, μέσα σε ένα μεταλλικό δοχείο.

Διαβάστε επίσης:  Η Τουρκία απέσυρε όλα τα αποθέματα χρυσού που είχε στις ΗΠΑ

8. Είναι ίσως ο μόνος μονάρχης στην ιστορία της Βρετανίας που ξέρει να αλλάζει μπουζί, καθώς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έκανε μαθήματα Μηχανολογίας.

9. Η Ελισάβετ γεννήθηκε με καισαρική τομή στο σπίτι των παππούδων της στο Λονδίνο. Όταν την ρώτησαν για πρώτη φορά το όνομά της, η 2χρονη πριγκίπισσα είπε Λίλιμπετ και της έμεινε το οικογενειακό παρατσούκλι.

10. Έγινε βασίλισσα από τύχη. Ήταν τρίτη στη διαδοχή του θρόνου, μετά το θείο της και τον πατέρα της. Όμως, όταν ο διάδοχος πρίγκηπας Έντουαρντ απαρνήθηκε το στέμμα για να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του, Ουάλις Σίμπσον, ο Δούκας του Γιορκ έγινε βασιλιάς και η Ελισάβετ αρχικά διάδοχος και στη συνέχεια βασίλισσα.