Κόντρα χωρίς τελειωμό μεταξύ Μαξίμου – Ζωής

149

Ευρεία σύσκεψη με κομματικά στελέχη είχε το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο της σκληρής κριτικής που εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη συνάντησή της με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Η Πρόεδρος της Βουλής κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως προκήρυξε στα μουλωχτά εκλογές και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι την ενημέρωσε για τις διαδικασίες μέσω κύκλων και διαρροών, ενώ διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση πως δε θα ανεχτεί τη φίμωση και δεν θα επιτρέψει το βίαιο κλείσιμο της Βουλής για σκοπιμότητες.

«Η Ζωή Κωσταντοπούλου λειτουργεί ως δικτάτορας, θεωρώντας ότι είναι το θεσμικό επίκεντρο του πολιτεύματος, ενώ είναι απλά μια λάθος επιλογή», αναφέρουν μεταξύ άλλων κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου. Ίδιοι κύκλοι σχολίαζαν νωρίτερα ότι η κ. Κωσταντοπούλου «επιχειρεί τον μηδενισμό της διαπραγματευτικής προσπάθειας της κυβέρνησης, άποψη που δεν τόλμησε να εκφέρει ούτε η πιο σκληρή αντιπολίτευση», ενώ επισήμαιναν ότι θεματοφύλακας του Συντάγματος είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα

«Προχωράμε μπροστά, ανοίγουμε δρόμους» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια σύσκεψης του κομματικού επιτελείου εν όψει των διαφαινόμενων εκλογών.

Διαβάστε επίσης:  Τζανακόπουλος για Σκοπιανό: Συμφωνία μόνο με σύνθετη ονομασία και erga omnes

Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχος, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να «μην ασχολούνται με τα τεχνάσματα καθυστέρησης των εκλογών, καθώς αυτά έχουν κοντά ποδάρια και ο κόσμος καταλαβαίνει».
«Εμείς τώρα στη μάχη μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας και καταθέτουμε το κυβερνητικό πρόγραμμα της Αριστεράς για την επόμενη τετραετία» έσπευσε να διευκρινίσει ο Πρωθυπουργός.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι «το δικό μας πρόγραμμα είναι το μόνο που μπορεί να βγάλει τον τόπο από την κρίση». Αυτό είναι το δικό μας καθήκον, κατέληξε.
Η σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν κομματικά και κυβερνητικά στελέχη, εξέτασε θέματα προετοιμασίας εν όψει των εκλογών.
Συζητήθηκαν οι περιοδείες του κ. Τσίπρα, η συγκρότηση των ψηφοδελτίων και η εκλογική τακτική.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης, Όλγα Γεροβασίλη, Νίκος Βούτσης, Χρήστος Μαντάς, Δημήτρης Βίτσας, Γιάννης Μπαλάφας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Χριστόφορος Παπαδόπουλος και Νάσος Ηλιόπουλος.