Διαφωνίες στη ΝΔ για την ημερομηνία των εκλογών

101

Έντονες διαφωνίες καταγράφονται μεταξύ των διεκδικητών της προεδρίας της ΝΔ αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών.

Δεδομένων και των όσων διαδραματίστηκαν την περασμένη Παρασκευή με το θέμα της υποψηφιότητας Γεωργιάδη, η ενότητα καθ’ οδόν προς τις κάλπες αναδεικνύεται στο μεγάλο ζητούμενο.

Το χρονοδιάγραμμα της εκλογικής διαδικασίας αναμένεται να καθοριστεί σήμερα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.

Η πλευρά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη θέλει οι εκλογές να διεξαχθούν μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει τη 15η Νοεμβρίου, ημερομηνία με την οποία εμφανίζεται να συμφωνεί και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η πλευρά του Απόστολου Τζιτζικώστα, ωστόσο, κινείται κάπου στη μέση, προτείνοντας την 1η Νοεμβρίου.

Ψήφος Κακλαμάνη στον Μεϊμαράκη

«Θα επιλέξω τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με κύριο κριτήριο το όποιος ενώνει κερδίζει, και ο Βαγγέλης ενώνει» δήλωσε σήμερα στο Mega ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος πάντως συμφώνησε με το δημόσιο ερώτημα που έθεσε ο Κυρ.Μητσοτάκης προς τον Απόστολο Τζιτζικώστα για το πώς θα λειτουργήσει το κόμμα σε περίπτωση εκλογής του και κυρίως με ποιο πρόσωπο.

Διαβάστε επίσης:  Ο Τσίπρας ενημέρωσε τηλεφωνικά τους πολιτικούς αρχηγούς

Κληθείς να σχολιάσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο κ. Κακλαμάνης τόνισε πως περιμένει να ακούσει τις εισηγήσεις των υπουργών, επισημαίνοντας πως η ΝΔ δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι επιμέρους ζητήματα και νομοσχέδια η ΝΔ θα τα στηρίξει, εφόσον κρίνει πως κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, συμπληρώνοντας πως θα είναι λάθος της κυβέρνησης το να μην θέλει αυξημένη πλειοψηφία σε ορισμένα θέματα.