Διάσκεψη για τον Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μ. Ανατολή

138

Διεθνής διάσκεψη με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή» θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Η Διεθνής Διάσκεψη συγκαλείται με πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, υπό τη σκιά των δραματικών εξελίξεων και συνεχιζόμενων συγκρούσεων σε διάφορες περιοχές της Μέσης Ανατολής, οι οποίες προκάλεσαν συμφορές και έχουν σοβαρές επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες.

Στη Διεθνή Διάσκεψη των Αθηνών έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν Πατριάρχες και επικεφαλής χριστιανικών Εκκλησιών στην περιοχή, θρησκευτικοί ηγέτες και προσωπικότητες του μουσουλμανικού και εβραϊκού κόσμου, καθώς και διακεκριμένοι εκπρόσωποι της διεθνούς πολιτικής, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών.

Διαβάστε επίσης:  Πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο βλέπει ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα στις 09:30 και θα ολοκληρωθούν με την υιοθέτηση των Συμπερασμάτων της Ολομέλειας και την καταληκτική παρέμβαση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών την Τρίτη. Σθεναρή άποψη του κ. Κοτζιά είναι ότι «όσο η χώρα μπορεί να αναπτύσσει στην εξωτερική της πολιτική μια διεθνή διάσταση που υπερβαίνει την καθημερινότητα των διεθνών μας ζητημάτων, τόσο πιο πολύ θα μας ακούν και θα γίνονται κατανοητές οι διεκδικήσεις και οι σκέψεις μας γύρω από τα άμεσα εθνικά μας ζητήματα».