Διεύρυνση ΕΣΡ με 165 ψήφους υπέρ

89
Ο Παππάς …έφυγε για το διάστημα!

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής με 165 ψήφους υπέρ, 86 κατά και 19 παρών, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει η Ν.Δ., η τροπολογία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, που προβλέπει την διεύρυνση της σύνθεσης του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, από επτά στα εννιά μέλη.

Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Δημοκρατική Συμπαράταξη ενώ καταψήφισαν ΝΔ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων. Από την πλευρά τους, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ δήλωσαν παρών.

Κύκλοι της ΝΔ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά που την κατηγόρησε για κωλυσιεργία και την κάλεσε να συναινέσει στην τροπολογία ώστε η Βουλή να αποφασίσει για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι:

«Η ΝΔ εμμένει στην αλλαγή του νόμου και κατά συνέπεια στην αύξηση των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ».

Επίθεση Ν. Παππά στη ΝΔ για το ΕΣΡ

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, με αφορμή την άρνηση της να συναινέσει στην ψήφιση της τροπολογίας για την διεύρυνση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Προσερχόμενος στη Βουλή, ο κ. Παππάς κατηγόρησε την Αξιωματική Αντιπολίτευση για κωλυσιεργία, την κάλεσε να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ προσθέτοντας ότι σε περίπτωση που το κάνει η Βουλή θα αποφασίσει για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.

Σε διαφορετική περίπτωση όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας, η ΝΔ θα κάνει «μεγάλη αβάντα σε όσους ωφελούνται από το καθεστώς του τηλεοπτικού χάους που επικρατεί στη χώρα».

Διαβάστε επίσης:  Στην Αθήνα από την Παρασκευή ο Νικολά Σαρκοζί- Με ποιον συναντήθηκε

«Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις Τηλεοπτικές άδειες, διαμορφώθηκε ευρύτατη συναίνεση γύρω από την αναγκαιότητα διεξαγωγής διαγωνισμού για την απόδοση τους.

Δυστυχώς η ΝΔ δε συμφώνησε και υποστήριξε ότι δεν πρέπει να γίνει διαγωνισμός διότι η αγορά χωράει άπειρα κανάλια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς και πρόσθεσε:

«Από την ψήφιση του νομοσχεδίου και μετά, η ΝΔ κωλυσιεργεί στη συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου παρόλο που η υποχρέωση για διεξαγωγή διαγωνισμού απορρέει από τη συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους».

Σήμερα έχει προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία αρνούμενη να συναινέσει στη διεύρυνση του αριθμού των μελών του ΕΣΡ.

Προφασίζεται υποτιθέμενες υπερεξουσίες της κυβέρνησης σε σχέση με το διαγωνισμό παρόλο που η μοναδική απόφαση που βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης είναι ο αριθμός των αδειών».

Και ο κ. Παππάς κατέληξε λέγοντας:

«Η ΝΔ καλείται σήμερα να αποδείξει ότι δεν παίζει το παιχνίδι συγκεκριμένων συμφερόντων.

Εκ μέρους της κυβέρνησης δηλώνω ότι αν η ΝΔ συναινέσει στην συγκρότηση του ΕΣΡ η Βουλή θα αποφασίσει για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.

Εάν παρόλη τη κίνηση καλής θέλησης εκ μέρους μας, η ΝΔ δεν συναινέσει, είναι προφανές ότι επιλέγει να κάνει μεγάλη αβάντα σε όσους ωφελούνται από το καθεστώς του τηλεοπτικού χάους που εκθέτει τη χώρα διεθνώς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ