Δολοφονήθηκαν, οι δύο Ρώσοι πιλότοι – Ψυχραιμία ζητά ο Τουσκ

117
Συρία, ρωσικό μαχητικό, Συνετρίβη,

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε εκπροσώπους των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να τους ενημερώσει για την κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού, δήλωσε Tούρκος αξιωματούχος.

Εκπρόσωποι των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, της Ρωσίας, της Κίνας, της Γαλλίας και της Βρετανίας κλήθηκαν μετά τη συντριβή του αεροσκάφους κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας με τη Συρία, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της Μόσχας.
Ο Ερντογάν συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας για να εξετάσει τις εξελίξεις, ενώ ο Νταβούτογλου δήλωσε πως η Τουρκία έχει δικαίωμα να αμυνθεί όταν παραβιάζεται η εδαφικής της κυριαρχία.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι δύο Ρώσοι πιλότοι που διασώθηκαν από το αεροσκάφος, δολοφονήθηκαν από Τουρκομάνους, οι οποίοι φώναζαν “Αλλαχού Ακμπάρ”.

Διαβάστε επίσης:  ΤΕΞΑΣ: Έλληνας ο μακελάρης της αιματηρής επίθεσης σε σχολείο

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ προέτρεψε σήμερα όλα τα εμπλεκόμενα μέρη «να διατηρήσουν την ψυχραιμία» τους αφού ο τουρκικός στρατός κατέρριψε ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος που, σύμφωνα με την Άγκυρα, παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, ενώ δήλωσε ότι πρόκειται για μια «επικίνδυνη» συγκυρία.
«Σε αυτήν την επικίνδυνη συγκυρία μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού αεροσκάφους, όλοι εμείς πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να παραμείνουμε ήρεμοι», επισήμανε ο Ντόναλντ Τουσκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ