Δράση ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

66

Το Σάββατο 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης της Κοινωνίας για τον Αυτισμό, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ), συμμετέχοντας στη Παγκόσμια Δράση, φωτίζει σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, με μπλε χρώμα την Πύλη του Αδριανού.

Στόχος κατ αρχήν η ενημέρωση του κοινού και δευτερεύοντος η εξοικείωση με την πάθηση που σήμερα ταλαιπωρεί  το 1% του πληθυσμού της γης-δηλαδή περίπου 70.000.000 άτομα- και αφορά όλα τα έθνη και όλα τα κοινωνικο-οικονομικά επίπεδα παγκοσμίως.

Τα Ηνωμένα Έθνη στη φετινή διακήρυξή τους ζητούν την ένταξη των ατόμων με Αυτισμό στην κοινωνία και την εργασία.

Σύμφωνα με τον Ban Ki-moon, Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών: « Ο αυτισμός είναι μια ισόβια πάθηση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι καλά κατανοητός σε πολλές χώρες, και πάρα πολλές κοινωνίες αποφεύγουν και αποκλείουν τα άτομα με αυτισμό. Αυτό αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σπατάλη ανθρώπινου δυναμικού».

Διαβάστε επίσης:  ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Αυτό ακριβώς είναι το φάρμακο για τη μοναξιά!

Με σημαία την ισότιμη μεταχείριση, την αρχή της μη διάκρισης και της άρσης του αποκλεισμού, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων αδιάκοπα προσπαθεί για την καλύτερη και αξιοπρεπή διαβίωση, για την ουσιαστική ένταξη, τοποθετώντας τα άτομα με Αυτισμό στην κοινωνία ισότιμα, δημιουργώντας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τις απαιτούμενες συνθήκες προς αυτή την κατεύθυνση και την υλοποίησή της.