Δραγασάκης: Είμαστε σχεδόν έτοιμοι

123

“Δεν υπάρχουν θέματα «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις υπάρχουν απλώς κάποια θέματα που εξετάζονται ” τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μετά τη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου για την οικονομική πολιτική και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η διαπραγματεύσεις θα κλείσουν σύντομα καθώς, όπως είπε, “είμαστε σχεδόν έτοιμοι”.

Σχετικά με τις 100 δόσεις, ο κ. Δραγασάκης εξήγησε ότι: «θα γίνουν κάποιες μικρές αλλαγές που δεν θα επηρεάσουν τους φορολογούμενους».

Εν τω μεταξύ και αύριο θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους θεσμούς σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Οικονομικών στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, τα «κόκκινα» δάνεια, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών καθώς και το θέμα της πρόωρης συνταξιοδότησης.

Διαβάστε επίσης:  Υπ.Οικονομικών: "Δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε σχέδιο μείωσης των μισθών στο δημόσιο "

Την πεποίθηση ότι οι διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 20 Αυγούστου,εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας , στο περιθώριο σύσκεψης, με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, που έγινε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.