Δραγασάκης: Είμαστε σχεδόν έτοιμοι

112

“Δεν υπάρχουν θέματα «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις υπάρχουν απλώς κάποια θέματα που εξετάζονται ” τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μετά τη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου για την οικονομική πολιτική και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η διαπραγματεύσεις θα κλείσουν σύντομα καθώς, όπως είπε, “είμαστε σχεδόν έτοιμοι”.

Σχετικά με τις 100 δόσεις, ο κ. Δραγασάκης εξήγησε ότι: «θα γίνουν κάποιες μικρές αλλαγές που δεν θα επηρεάσουν τους φορολογούμενους».

Εν τω μεταξύ και αύριο θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους θεσμούς σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Οικονομικών στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, τα «κόκκινα» δάνεια, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών καθώς και το θέμα της πρόωρης συνταξιοδότησης.

Διαβάστε επίσης:  Την Τετάρτη η προ ημερησίας για την οικονομία στη Βουλή

Την πεποίθηση ότι οι διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 20 Αυγούστου,εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας , στο περιθώριο σύσκεψης, με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, που έγινε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.