Δωρεάν εκτίμηση καρδιαγγειακού κινδύνου στο Μετρό Συντάγματος

190
ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: Γιατρός προέβλεψε λάθος το φύλο και αφαίρεσε τα γεννητικά όργανα αγοριού

Δωρεάν εκτίμηση καρδιαγγειακού κινδύνου στο Μετρό Συντάγματος, προσφέρουν γιατροί του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, (ΕΛΙΚΑΡ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (29/9).

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκτίμηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου»,  θα ενημερώνουν τους πολίτες, θα ελέγχουν την αρτηριακή πίεση, την ολική χοληστερόλη, τον καρδιακό ρυθμό και θα προσδιορίζουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, βάσει ειδικού ηλεκτρονικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Ο έλεγχος θα πραγματοποιείται δωρεάν, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους εξεταζόμενους, σε ειδικό χώρο στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό στο Σύνταγμα, από την 1η έως και την 3η Οκτωβρίου, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Κεντρικό μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς είναι: «Γνωρίζουμε πόσο υγιεινό για την καρδιά μας είναι το περιβάλλον μας;».

Η επιλογή αυτού του ερωτήματος, ως θέμα, αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση όλων των ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο, ώστε αυτοί να αρπάξουν την ευκαιρία και να κάνουν υγιεινές για την καρδιά τους επιλογές στους χώρους που ζουν αλλά και εργάζονται. Με τον τρόπο αυτό μπορούν να μειώσουν εντυπωσιακά τον καρδιαγγειακό κίνδυνο των ιδίων, των οικογενειών τους και όλων αυτών που ζουν γύρω τους.

Διαβάστε επίσης:  ΤΡΩΜΕ … ΚΑΡΚΙΝΟ! Αυτά τα τρόφιμα πρέπει να τα αποφεύγετε… 

Οι επιστήμονες στη χώρα μας διαπιστώνουν αυξημένη επίπτωση της υπέρτασης, της υπερχοληστερολαιμίας, του σακχαρώδους διαβήτη, αλλά και έλλειψη τακτικού ελέγχου του καρδιακού ρυθμού, με αποτέλεσμα να μην εντοπίζεται η ύπαρξη αρρυθμιών και ειδικά κολπικής μαρμαρυγής, που αποτελεί συνήθη αιτία εγκεφαλικού επεισοδίου.

Η “επιδημία” όμως των καρδιαγγειακών νοσημάτων με κύριες εκδηλώσεις το έμφραγμα και το εγκεφαλικό επεισόδιο αφαιρούν πρόωρα ζωές, αποτελώντας πρωταρχική αιτία θανάτου και αναπηρίας στη χώρα μας. Η επιδημία αυτή θα λάβει διαστάσεις πανδημίας αν δεν υπάρξει ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας για τους παράγοντες κινδύνου, όπως είναι η Υπέρταση η υψηλή Χοληστερόλη, το αυξημένο Σάκχαρο, ή κακή διατροφή, το κάπνισμα, η παχυσαρκία και η έλλειψη άσκησης.

Όπως τέλος τονίζουν, οι επιστήμονες του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, με αφορμή την ημέρα αυτή , παρατηρούνται επίσης υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας, απουσία φυσικής άσκησης και ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό καπνιστών, παράμετροι επικίνδυνοι για την εκδήλωση καρδιαγγειακών νοσημάτων