Δύο επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη – Σε αστυνομικό τμήμα και στο προξενείο των ΗΠΑ

101

Ανάστατη από τα ξημερώματα η αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη από τις δύο επιθέσεις που έγιναν, η μία με φονική έκρηξη έξω από αστυνομικό τμήμα στη συνοικία Σουλτανμπεϊλί στην ασιατική πλευρά της πόλης και η άλλη με πυροβολισμούς έξω από το  προξενείο των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Dogan, από την έκρηξη σε αστυνομικό τμήμα έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν δέκα, ενώ προκλήθηκε και μεγάλη πυρκαγιά. Από την φωτιά κατέρρευσε μέρος του τριώροφου κτιρίου που στέγαζε το αστυνομικό τμήμα. Η πυρκαγιά ήταν τέτοια που επίσης προκάλεσε ζημιές σε γειτονικά κτίρια και έκαψε περίπου 20 παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Νεκροί φέρονται να είναι οι δύο δράστες που σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς.

Διαβάστε επίσης:  ΦΛΟΡΙΝΤΑ: Ένοπλος πυροβολεί σε συγκρότημα κατοικιών

Ακολούθησε επίθεση στο κτίριο που στεγάζει το προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κωνσταντινούπολη. Το προξενείο βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της ευρωπαϊκής πλευράς. Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk, δύο επιτιθέμενοι άνοιξαν  πυρ εναντίον του κτιρίου και στη συνέχεια διέφυγαν όταν η αστυνομία ανταπέδωσε τα πυρά. Τα κίνητρα είναι άγνωστα, όμως η ένταση με φόντο το βόρειο Ιράκ και το κουρδικό και την έναρξη επιχειρήσεων αμερικανικών αεροσκαφών από το Ιντσιρλίκ- είναι ορατή σττη χώρα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Cihan μετέδωσε πως οι εμπλεκόμενοι στην επίθεση εναντίον του κτιρίου στη περιοχή Σαριγέρ της Κωνσταντινούπολης ήταν ένας άνδρας και μία γυναίκα. Η αστυνομία συνέλαβε μία γυναίκα που θεωρείται ύποπτη για την επίθεση εναντίον του προξενείου.