Δύο νέα ναυάγια: Τουλάχιστον 42 συνάνθρωποί μας χάθηκαν στο Φαρμακονήσι

101
Τούρκοι, ζητούν, Νόμπελ, βοήθεια, πρόσφυγες,

Δύο ναυάγια σημειώθηκαν στο Αιγαίο σε Φαρμακονήσι και Καλόλιμνο. Από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι έχασαν τη ζωή τους 7 μετανάστες, ανάμεσά τους 6 παιδιά, ενώ στο ναυάγιο της Καλολίμνου εντοπίστηκαν 14 σοροί. Δύο παιδιά, εννέα γυναίκες και τρεις άντρες έχασαν τη ζωή τους.

Φαρμακονήσι

Έξι παιδιά και μία γυναίκα ανασύρθηκαν νεκροί, όταν το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν περίπου 48 άτομα, προσέκρουσε τα μεσάνυχτα στα βράχια στα ανατολικά των ακτών του Φαρμοκονησίου και βυθίστηκε.

Στη θαλάσσια περιοχή έσπευσε άμεσα πλωτό σκάφος του λιμενικού όπου κατάφερε να διασώσει ένα κορίτσι, ενώ τα υπόλοιπα 40 άτομα είχαν καταφέρει να βγουν μόνα τους στεριά.

Καλόλιμνος

Σε πλήρη εξέλιξη είναι έρευνες από ελικόπτερο «σούπερ πούμα», τρία πλωτά του λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη στη θαλάσσια περιοχή της Καλολίμνου μετά τη βύθιση ξύλινου ιστιοφόρου σκάφους που μετέφερε άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό μεταναστών και προσφύγων.

Διαβάστε επίσης:  Kαλλιάνος: Το Καλοκαίρι...αργεί ακόμη!

Στο μεταξύ στους 35 ανέρχονται οι νεκροί, μετά από τη βύθιση ιστιοφόρου σκάφους που μετέφερε άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό μεταναστών και προσφύγων.

Στην περιοχή εντοπίστηκαν και περισυνελλέγησαν 26 άτομα. Οι πληροφορίες για τον αριθμό των επιβαινόντων παραμένουν συγκεχυμένες, με τους διασωθέντες να αναφέρουν στα στελέχη του Λιμενικού ότι στο ιστιοφόρο επέβαιναν περισσότερα από 50 άτομα.