Δ. Αβραμόπουλος: “Κρας τεστ” για την Ευρώπη η προσφυγική κρίση

187
Αβραμόπουλος, πρόσφυγες,

«Κρας τεστ» για την Ευρώπη χαρακτηρίζει την προσφυγική κρίση, ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια Δημήτρης Αβραμόπουλος και τονίζει ότι τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να εφαρμόζουν την πολιτική της.

«Βραχυπρόθεσμα, ο στόχος μας είναι να περιορίσουμε την πίεση στις χώρες που πλήττονται από τον αυξανόμενο αριθμό προσφύγων, την Ουγγαρία, την Ελλάδα και την Ιταλία. Για αυτό το νέο σύστημα είναι προς όφελος όχι μόνο του συνόλου της Ε.Ε., αλλά ιδιαίτερα προς το συμφέρον της Ουγγαρίας. Η Ουγγαρία θα έπρεπε να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία», δηλώνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην εφημερίδα του Βερολίνου «Der Tagesspiegel», αλλά απορρίπτει εισηγήσεις, όπως αυτή του αυστριακού Καγκελάριου Χανς Βέρνερ Φάιμαν, που ζήτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συνδέσει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση των κρατών μελών με την συμμετοχή στο σύστημα αναγκαστικής κατανομής των προσφύγων.

Διαβάστε επίσης:  ΤΟΥΡΚΙΑ: Εκατοντάδες Τούρκοι προσευχήθηκαν τα ξημερώματα έξω από την Αγιά Σοφιά (Βίντεο)

«Το θέμα δεν είναι να απειλήσεις με μαστίγιο, αλλά να δελεάσεις με καρότο», αντιτείνει χαρακτηριστικά ο επίτροπος και προσθέτει ότι δεν υπάρχει λόγος να περικοπεί η ευρωπαϊκή βοήθεια. «Θέλουμε να στηρίξουμε τα κράτη μέλη και όχι να τα τιμωρήσουμε. Ο διάλογος με τα κράτη μέλη για την προσφυγική κρίση θα πρέπει να γίνεται σε κλίμα εμπιστοσύνης και ελπίζω ότι στο τέλος θα πειστούν όλοι», αναφέρει και συνεχίζει λέγοντας ότι στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, θα κάνει τα πάντα προκειμένου να πείσει και τους πιο επιφυλακτικούς. «Εναπόκειται στα κράτη μέλη να δείξουν αποφασιστικότητα και να μην καθοδηγούνται από φόβο», τονίζει.