Εδώ παππάς, εκεί παππάς, στη λίστα Βεσφταλίας- Ρηνανίας, βρέθηκε ο παππάς!

549
Ροζ σκάνδαλο - Έρωτας Μητροπολίτη με τρανσέξουαλ

Πολλές και περίεργες περιπτώσεις βγάζει η έρευνα για την περίφημη λίστα Βεσφταλίας- Ρηνανίας, που διαχειρίζονται οι οικονομικοί εισαγγελείς Αθανασίου, Δραγάτσης και Τουλουπάκη. Ήδη έχουν αρχίσει από την Παρασκευή και στέλνουν κλήσεις προς τους καταθέτες ανά 20 ώστε να εμφανιστούν ενώπιον των αρχών.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι μεταξύ των καταθετών εντοπίστηκε και ένας ιερέας με καταθέσεις στην UBS περί τα 450.000 ευρώ.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον πως θα δικαιολογήσει ο ιερωμένος σε μεγάλη εκκλησία της Αττικής την προέλευση των χρημάτων. Πάντως οι πρώτοι 20 καταθέτες της UBS που εντοπίστηκαν από τους ελέγχους για “ύποπτα” εμβάσματα που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ, θα πρέπει να περάσουν τις επόμενες ημέρες από το εισαγγελικό γραφείο και να δώσουν εξηγήσεις για την προέλευση αυτών χρημάτων. Ανάμεσά τους, γιατροί και δικηγόροι που έχουν ταυτοποιηθεί και οι οποίοι θα χρειαστεί πλέον να δικαιολογήσουν το ύψος των ποσών αυτών προκειμένου να διευκρινιστεί αν έχουν φορολογηθεί για τα χρήματα αυτά στην Ελλάδα ή αν είναι “μαύρα”.

Διαβάστε επίσης:  Κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα λόγω απεργίας στο Μετρό

Οι κλήσεις των οικονομικών εισαγγελέων αφορούν τα “ευρήματα” από την έφοδο στη UBS, τον περασμένο Δεκέμβριο, τα οποία “έδεσαν” με τα στοιχεία που περιέχει η λίστα Ρηνανίας-Βεστφαλίας με τους 10.588 κωδικούς Ελλήνων καταθετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσουν στο εισαγγελικό γραφείο και άλλα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και δύο γυναίκες ηθοποιοί, γνωστές από την τηλεόραση με καταθέσεις ύψους 1,5 εκατ. ευρώ η καθεμία και άλλοι.