«Εικόνα του Σώματος και Διατροφικές Διαταραχές»

661

«Πότε το φαγητό από μια φυσική και απλή καθημερινή ανάγκη μπορεί να γίνει μια δύσκολη υπόθεση, μια σύνθετη διαδικασία;»

Στις μέρες μας τα φαινόμενα της ψυχογενούς ανορεξίας και βουλιμίας παρουσιάζουν ιδιαίτερη έξαρση. Ιδιαίτερα τα πρότυπα που προωθούνται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και το διαδίκτυο, επηρεάζουν τη στάση των νέων ιδιαίτερα των εφήβων, απέναντι στην εικόνα που έχουν για το σώμα τους και τους οδηγούν σε συμπεριφορές ακραίες, που φτάνουν στην ψυχοπαθολογία.

Με γνώμονα την έξαρση του φαινομένου η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Γαλατσίου διοργανώνει την ενημερωτική ημερίδα με θέμα:

«Εικόνα του Σώματος και Διατροφικές Διαταραχές», την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι»  (Καραϊσκάκη & Ρεθύμνης).

Διαβάστε επίσης:  Τα φάρμακα της στύσης βελτιώνουν τη βαρύτητα της κατάθλιψης

Η ημερίδα διοργανώνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Διατροφικών Διαταραχών «18 Άνω» και την Ένωση Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδας (ΕΔΔΕ).

Για την πρόληψη και αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών θα μιλήσει η Μαρία Φερεντίνου, ενώ για την Εικόνα του Σώματος, η Σταματία Σούνδια,  ψυχολόγοι και οι δυο  του Τμήματος  Διατροφικών Διαταραχών του  «18 Άνω».

Για το ρόλο του διαιτολόγου στην αντιμετώπιση και τη συναισθηματική κατανάλωση  φαγητού, θα μιλήσει η Αλεξία Κατσαρού,  διατροφολόγος από την Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας (ΕΔΔΕ).