Εκδόθηκε η υπουργική απόφαση για την απόδοση τέλους στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ

78
υπουργική απόφαση, απόδοση τέλους, παιχνίδια, ΟΠΑΠ,

Στα πλαίσια των κυβερνητικών προσπαθειών προκειμένου να καλυφθούν τα δημοσιονομικά κενά της χώρας, το υπουργείο Οικονομικών υπέγραψε υπουργική απόφαση, η οποία αφορά στην απόδοση τέλους των 0,05 ευρώ ανά στήλη, στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ.

Συγκεκριμένα το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών, προχώρησε στην υπογραφή υπουργικής απόφασης σύμφωνα με την οποία, ο χρόνος απόδοσης του επιβαλλόμενου τέλους των 0,05 ευρώ ανά στήλη, στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, ορίζεται από τον έναν μήνα που ίσχυε σήμερα στους τρεις μήνες.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, με την επιβολή του συγκεκριμένου τέλους, αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που είχαν προκύψει από τη μηνιαία απόδοση του τέλους, ενώ ταυτόχρονα εναρμονίζονται οι φορολογικές υποχρεώσεις απόδοσης ακαθάριστων εσόδων από τα τυχερά παιχνίδια.

Διαβάστε επίσης:  Πώς φτάσαμε από το Μνημόνιο στο… «εργαλείο»

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως η παραπάνω υπουργική απόφαση, έρχεται στα πλαίσια των συνεχόμενων προσπαθειών της ελληνικής Κύβέρνησης, προκειμένου να καλυφθούν δημοσιονομικά κενά.

Ενώ στο υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζονται με γρήγορους ρυθμούς για το άνοιγμα του TAXIS net και για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και ενώ οριστικές αποφάσεις, γύρω από τις φορολογικές αυξήσεις, αναμένεται να ληφθούν με την επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα, έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αξιολόγησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος, το ελληνικό οικονομικό επιτελείο εξετάζει φορολογικές αυξήσεις.