ΕΚΤΑΚΤΟ: Συνετρίβη ελικόπτερο με 11 άτομα!(φώτο)

56

Ολοσχερώς καταστράφηκε ελικόπτερο της εταιρίας Chc Helicopter Service, που συνετρίβη νωρίτερα, καθώς πετούσε προς την ακτή, από την πετρελαϊκή πλατφόρμα Gullfaks B της εταιρίας, αναφέρει το κέντρο συντονισμού και διάσωσης της Νορβηγίας.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν ήδη εντοπίσει 11 από τους επιβαίνοντες νεκρούς ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων δύο αγννοουμένων.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ελικόπτερο επέβαιναν ένας Βρετανός και ένας Ιταλός, ενώ όλοι οι υπόλοιποι επιβαίνοντες κατάγονταν από τη Νορβηγία.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Νορβηγίας, δηλώνει ότι το ελικόπτερο που συνετρίβη ήταν μοντέλο της Eurocopter, σημειώνοντας ότι ο τύπος του ελικοπτέρου, είχε παρουσιάσει προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων, το 2012 ενώ η εταιρία Statoil, ανακοίνωσε ότι όλα τα ελικόπτερα του ίδιου τύπου με αυτό που συνετρίβη έχουν καθηλωθεί προσωρινά στο έδαφος.

Διαβάστε επίσης:  Βρετανία - Ρωσία: Υποθέσεις κατασκοπείας και κυρώσεις

«Φρικτά τα νέα» από τη συντριβή του ελικοπτέρου, σημειώνει σε ανάρτησή του στον Twitter, ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας.

Η πτώση του ελικοπτέρου έγινε στα δυτικά της πόλης Μπέργκεν, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Νορβηγία, ενώ η περιοχή χαρακτηρίζεται από τις συχνές πτήσεις ελικοπτέρων, που εξυπηρετούν τις ανάγκες των εγκαταστάσεων γεώτρησης πετρελαίων.

norvigia

ν1

ν2