Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης : Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες…

154

Δεν συζητήθηκε χθες στο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς το αίτημα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) για τη χρηματοδότηση της εταιρείας, βάσει του business plan που έχει υποβάλει η διοίκηση της βορειοελλαδίτικης βιομηχανίας.

Πρόκειται για μια άκρως αρνητική εξέλιξη για την τύχη της εταιρείας η οποία χρειάζεται άμεσα κεφάλαια άνω των 10 εκατ. ευρώ για να αποζημιώσει τους παραγωγούς τεύτλων ώστε να σπείρουν για τη νέα σοδειά αλλά και για κεφάλαια κίνησης.

Μάλιστα δεν έχει διευκρινισθεί αν η συζήτηση του θέματος αναβλήθηκε ή ματαιώθηκε.

Η τραπεζική χρηματοδότηση ήταν η μοναδική διέξοδος στο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η ιστορική βιομηχανία, αφού ο βασικός της μέτοχος, ο εκκαθαριστής της Αγροτικής Τράπεζας, είχε διαμηνύσει ότι δεν μπορεί να στηρίξει την εταιρεία. Σημειώνεται πως η τράπεζα είχε θέσει αυστηρές προϋποθέσεις ώστε να προχωρήσει σε νέα κεφαλαιακή ένεση όπως η πώληση περιουσιακών στοιχείων και η δραστική μείωση του κόστους παραγωγής.

Διαβάστε επίσης:  Τέλος οι ουρές και η ταλαιπωρία στις εφορίες: Τι αλλάζει και για ποιες υποθέσεις

Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες με τη διοίκηση της εταιρείας να καλείται να λάβει πρωτοβουλίες για τη σωτηρία της ΕΒΖ.