Ελπίδες στην έρευνα κατά του Αλτσχάιμερ

264

Ολοένα περισσότεροι ηλικιωμένοι άνθρωποι πάσχουν από Αλτσχάιμερ, τη νόσο που οδηγεί βαθμιαία σε απώλεια της μνήμης. Μια νέα έρευνα που εστιάζει στα αμυλοειδή γεννά ελπίδες για μελλοντική θεραπεία.

Μέχρι στιγμής οι επιστήμονες δεν έχουν βρει τα ακριβή αίτια που οδηγούν στη νευροεκφυλιστική νόσο. Τα φάρμακα που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά, όπως το Namenda και το Αricept, ελαφρύνουν τα συμπτώματα, εντούτοις δεν σταματούν την εξελικτική πορεία της νόσου. Στο μεταξύ φαρμακευτικές εταιρείες όπως η Elli Lilly, η Βiogen και η Roche έχουν κάνει γνωστό ότι βρίσκονται σε διαδικασία έρευνας πάνω σε νέα φάρμακα. Την περασμένη Τετάρτη η Elli Lilly ανακοίνωσε σε επιστημονικό συμπόσιο της Διεθνούς Εταιρείας κατά του Αλτσχάιμερ τα τελευταία ελπιδοφόρα πορίσματα των ερευνών της.

Διαβάστε επίσης:  Ποτέ δεν είναι αργά να κόψει κανείς το τσιγάρο

Η νέα θεραπεία, την οποία εξελίσσει η μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία, εστιάζει στην πρωτεϊνική πλάκα αμυλοειδών, που σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες θεωρείται ύποπτη για την πρόκληση της νόσου Αλτσχάιμερ. Τα νέα φάρμακα στοχεύουν στην εισαγωγή αντισωμάτων μέσω του αίματος με στόχο την καταπολέμηση των αμυλοειδών.