ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ: Τι εισηγείται στο ΔΝΤ για την Ελλάδα η Βελκουλέσκου

286
ΔΝΤ, βελκουλέσκου, αντίμετρα,

Εμπιστευτική έκθεση προς το ΔΝΤ έστειλε η Ντέλια Βελκουλέσκου με τις εκτιμήσεις της για το ελληνικό πρόγραμμα και την αξιολόγηση την οποία αναμένει εναγωνίως η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ.

Όμως, η έκθεση της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα, δεν ήταν τόσο ενθαρρυντική για τις προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς, η κ. Βελκουλέσκου εκτιμά ότι η αξιολόγηση του κουαρτέτου δεν θα ολοκληρωθεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Και αυτό σημαίνει πως πάει πίσω, όχι μόνο η δόση, αλλά και η διευθέτηση του χρέους την οποία οι εταίροι με δηλώσεις τους έχουν τοποθετήσει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των ελληνικών δεσμεύσεων για την εφαρμογή του 3ου Μνημονίου.

Διαβάστε επίσης:  Wall Street: Έκλεισε με ισχυρή πτώση

Στο Μαξίμου πάντως, επικρατεί πυρετός, προκειμένου να προχωρήσει η πολυπόθητη αξιολόγηση. Η εντολή του Αλέξη Τσίπρα προς το επιτελείο ήταν ρητή: μέχρι τις 15 του μήνα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι δύο φάσεις των προαπαιτούμενων, ώστε μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού (στο τέλος του μήνα) να τεθεί επισήμως επί τάπητος το χρέος.