«Εξοντωτική» τιμωρία για τον Παναθηναϊκό,αφαίρεση 3 βαθμών,ποινή 4 αγωνιστικών και βαρύ πρόστιμο

247

Ο πέλεκυς της αθλητικής δικαιοσύνης έπεσε βαρύτατος στον Παναθηναϊκό, καθώς ο αθλητικός δικαστής της Super League ουσιαστικά «τελείωσε» τους «πράσινους» για τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Το μονομελές δικαιοδοτικό όργανο της Λίγκας επέβαλε βαρύτατη ποινή στην αθηναϊκή ομάδα για τα έκτροπα που συνέβησαν στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και τελικώς οδήγησαν στη ματαίωση του ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό.

Ουσιαστικά, ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με κάθε προβλεπόμενη ποινή, καθώς μόνο αφαίρεση βαθμών για το πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου δεν του επιβλήθηκε, αφού κρίθηκε υπαίτιος για τη μη τέλεση του αγώνα.

Στο δια ταύτα: οι «πράσινοι» έχασαν τον αγώνα στα χαρτιά με 0-3, τους αφαιρέθηκαν 3 βαθμοί από την κατάταξη της τρέχουσας περιόδου, τους επιβλήθηκε πρόστιμο 190.000 ευρώ και υποχρεώνονται να παίξουν για τέσσερα παιχνίδια χωρίς θεατές.

Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε και για μεμονωμένα και για εκτεταμένα επεισόδια, ενώ η ένσταση, με την οποία οι «πράσινοι» ζητούσαν την ακύρωση του επιβαρυντικού γι’ αυτούς Φύλλου Αγώνα, απορρίφθηκε, σε αντίθεση με την κύρια παρέμβαση του Ολυμπιακού για τη νομιμότητα και ορθότητα του Φ.Α., που έγινε δεκτή. Μοναδική ελπίδα των «πρασίνων» για μείωση της ποινής είναι πλέον η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, στην οποία και αναμένεται να προσφύγουν.

Διαβάστε επίσης:  Πιο αξιόπιστος και ορθολογικός από πέρυσι ο Παναθηναϊκός

Η απόφαση του αθλητικού δικαστή, η οποία ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα, αναφέρει:

«ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 21/11/2015 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. 2032/15/2153797 Έκθεση της Αστυνομίας».

Επίσης, «Σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 36605/25-11-2015 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ συνολική χρηματική ποινή, ποσού εκατόν ενενήντα χιλιάδων ευρώ. Επιβάλλει συνολική ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, τεσσάρων (4) αγωνιστικών ημερών καθώς επίσης και την ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Τέλος, θεωρεί ότι η εγκαλούμενη Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ηττήθηκε με τέρματα 0-3 (άρθρο 21 παρ. 4 του Κ.Α.Π./Ε.Π.Ο.)».

H βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ μετά την τιμωρία του Παναθηναϊκού
1. Ολυμπιακός 36
2. ΑΕΚ 23
3. Πανιώνιος 22
4. Αστέρας Τρίπολης 21
5. Παναθηναϊκός 19
6. ΠΑΟΚ 16
7. Ξάνθη 15
. Πλατανιάς 15
. Λεβαδειακός 15
10. ΠΑΣ Γιάννινα 14
. Ηρακλής 14
. Βέροια 14
13. Παναιτωλικός 12
14. Ατρόμητος 9
15. Καλλονή 7
. Πανθρακικός 7