Εξονυχιστικοί έλεγχοι από τη Δευτέρα για 10.588 Έλληνες της νέας Λίστας – Θα δοθεί τελευταία ευκαιρία για εθελοντική αποκάλυψη των εισοδημάτων τους

125
ΕΛΒΕΤΙΑ: Κινηματογραφική ληστεία πολλών εκατομμυρίων!

Εξονυχιστικούς ελέγχους ξεκινούν από τη Δευτέρα, με τη συνδρομή και της Γερμανίας, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για τη λίστα που έχει σταλεί από τις γερμανικές αρχές.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης είπε ότι η λίστα αφορά «10.588 Έλληνες που έχουν καταθέσεις σε ελβετική τράπεζα, με ποσά: για το 2006 ύψους 3,9 δισ. ελβετικών φράγκων και για το 2008 ύψους 2,9 δισ. ελβετικών φράγκων» .

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών «Πιάνουμε το νήμα από την αρχή. Δίνουμε ένα αποφασιστικό χτύπημα στη φοροδιαφυγή. Έχει ήδη ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας. Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα ελέγξουν και θα αξιοποιήσουν όλα τα στοιχεία, δεν θα μείνει τρία χρόνια στα συρτάρια αυτή η λίστα, όπως έγινε με τη λίστα Λαγκάρντ».

Διαβάστε επίσης:  Κανονικά οι μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο, παραδέχεται η κυβέρνηση

Ο κ. Αλεξιάδης επεσήμανε ότι «Πίσω από μια περίπτωση στη λίστα Λαγκάρντ κρύβονταν πολλά ΑΦΜ. Κάτι τέτοιο περιμένουμε να ελέγξουμε και για τη λίστα από τη Γερμανία» και σημείωσε ότι στους καταθέτες αυτούς «θα δοθεί μια τελευταία ευκαιρία για εθελοντική αποκάλυψη των εισοδημάτων τους».