Με άμυνα βγαλμένη από σεμινάριο και επιθετική πολυφωνία, η Εθνική ομάδα των Ανδρών συνέτριψε τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη με 83-44 στο τουρνουά της Ξάνθης με 83-44 έχοντας για καλύτερο παίκτη τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος σταμάτησε στους 19 πόντους.
Η ελληνική ομάδα, που νίκησε για δεύτερη φορά τους Βόσνιους σε διάστημα μερικών ημερών καθώς είχε προηγηθεί το τουρνουά της Τουρκίας, ξεκίνησε νωθρά και επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να ξεφύγουν στην αρχή με πέντε πόντους (4-9).
Η βελτίωση της άμυνας όμως και η είσοδος του Μπουρούση έδωσαν την ώθηση που χρειαζόταν και επέτρεψαν στους διεθνείς να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο στο +7 (18-11). Ένα τρίποντο του Σλούκα έκανε το 26-13, ενώ η ενέργεια του Αντετοκούνμπο έφερε το 34-21 και το ημίχρονο έκλεισε στο 34-22.
Η εκπληκτική άμυνα έφερε συνεχείς αιφνιδιασμούς στη συνέχεια, η διαφορά πήγε στο +19 (45-26) με πρωταγωνιστή τον “Παπ”, ενώ με τρίποντο του διεθνή φόργουορντ έγινε το 56-31.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη συνέχισαν στο ίδιο τέμπο απέναντι σε έναν αντίπαλο από τον οποίο πάλευε μόνο ο Κικάνοβιτς, η διαφορά έφτασε στο +39 (80-41) και παρέμεινε εκεί ως τη λήξη του αγώνα.
Κατσικάρης: Δείγμα των δυνατοτήτων μας
Στη διάθεση που έδειξαν οι παίκτες του απέναντι στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη εστίασε στις δηλώσεις του ο τεχνικός της Εθνικής Ανδρών, Φώτης Κατσικάρης, μετά το επιβλητικό 83-44 στο τουρνουά της Ξάνθης.
«Είδαμε ένα δείγμα των δυνατοτήτων της ομάδας. Η διάθεση και η νοοτροπία που έδειξε σε 40 λεπτά ήταν ένα σημαντικό στοιχείο. Οι παίκτες έχουν καταλάβει ποια είναι η γραμμή που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι» υπογράμμισε ο Έλληνας προπονητής.
«Η άμυνα είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά στα κρίσιμα παιχνίδια. Θεωρώ ότι η ομάδα έχει αυτή τη νοοτροπία και με αυτή την επιθετική άμυνα και τον έλεγχο των ριμπάουντ, μπορούμε να τρέξουμε. Αυτό προσφέρει εύκολους πόντους και ψυχολογία στην ομάδα» πρόσθεσε.
«Σε αυτό το κομμάτι ήταν πολύ θετικό το σημερινό παιχνίδι. Όποιος μπήκε στο παρκέ έδωσε φουλ ενέργεια κι αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο. Οι καλές ομάδες δεν θα σε αφήσουν να τρέξεις. Το θέμα είναι να παίζουμε με ταχύτητα και στο μισό γήπεδο» συνέχισε ο Κατσικάρης.
«Πιστεύω πως από παιχνίδι σε παιχνίδι θα βρούμε τη φόρμα μας και αύριο θα είμαστε καλύτεροι. Κάθε μέρα θα είμαστε καλύτεροι» ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας.