Επίθεση Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Θα μας βάλετε και τρία μέτρα κάτω από το χώμα;

38
Μητσοτάκης: Έχετε ήδη υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας για την επόμενη πενταετία

Ιδιαίτερα επιθετικός και με ειρωνική διάθεση ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε στον Αλέξη Τσίπρα στην έναρξη της ομιλίας του στην Ολομέλεια κατά την διάρκεια της συζήτησης για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

«Κύριε Τσίπρα θα μας βάλετε και τρία μέτρα κάτω από το χώμα επειδή προσφεύγουμε στην δικαιοσύνη για ζητήματα που κρίνουμε ότι έτσι πρέπει;», ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως «πρέπει να είστε πολύ απελπισμένος για να αφιερώσετε 20 λεπτά της ομιλίας σε μία προσωπική επίθεση εγκαλώντας τη ΝΔ γιατί στελέχη της προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, θα μας το απαγορεύσετε;».

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε προς τον Αλέξη Τσίπρα ότι «είστε ο πρωθυπουργός των κλειστών συνόρων και των κλειστών τραπεζών. Να φύγετε μια ώρα αρχύτερα» και κατόπιν αναφέρθηκε στην πρόταση της ΝΔ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την διερεύνηση των αιτιών του κλεισίματος των τραπεζών. «Να μάθουμε αν γνωρίζατε πέρυσι τέτοια εποχή ότι με τους χειρισμούς σας οδηγούσατε τα πράγματα σε τρίτο μνημόνιο. Είναι σημαντικό να μάθουμε αν το περσινό πάθημα σας έγινε μάθημα ή όχι. Γιατί ο τρόπος που αντιμετωπίζετε την πρώτη αξιολόγηση δείχνει ότι δεν μάθατε», υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυριάκος προς Τσίπρα: Κάνατε την Ελλάδα Banana Republic!

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι η ΝΔ θα ψηφίσει την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα «θαλασσοδάνεια» ωστόσο τόνισε ότι η κυβερνητική παράταξη δεν ψηφίζει την πρόταση της ΝΔ για Εξεταστική για το πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης.

«Δεν την θέλετε την Εξεταστική επιτροπή μας κύριε Τσίπρα γιατί τρέμετε τις πραγματικές αποκαλύψεις. Δεν μάθατε τίποτα για την περσινή καταστροφή», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε λέγοντας πως «Δεν μαθαίνετε τίποτα από τα λάθη σας και συνεχίζετε το καταστροφικό σας έργο. Η Ελλάδα κάθε μέρα που περνάει γίνεται Banana Republic – ψευδοδημοκρατία της Μπανανίας. Εκεί την φέρατε την χώρα. Και αυτή την ύστατη στιγμή θυμηθήκατε να αναζητήσετε τις ευθύνες για τα κακώς κείμενα του πολιτικού μας συστήματος».

Διαβάστε επίσης:  Αυτοί είναι οι νεκροί της αεροπορικής τραγωδίας στη Φωκίδα (φωτό)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε για ακόμη μια φορά εκλογές λέγοντας: «Αφήστε κάτι όρθιο πριν φύγετε, διότι αργά ή γρήγορα θα φύγετε. Αυτό το γνωρίζουν όλοι», συμπληρώνοντας πως «κάθε μέρα που περνά το αίτημα για εκλογές είναι πιο δυνατό». Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ «μόνο οι εκλογές μπορούν να προσφέρουν το οξυγόνο που χρειάζεται η πατρίδα μας», τονίζοντας πως «η ΝΔ ίσως πολύ πιο σύντομα απ’ ότι περιμέναμε και εμεις θα κληθεί να αναλάβει το δύσκολο έργο ανόρθωσης της Ελλάδος».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για την διαπραγμάτευση υποστηρίζοντας πως «έχετε απολέσει την εμπιστοσύνη των θεσμών που φεύγουν από την Ελλάδα των υποκλοπών», ξεκαθαρίζοντας πως «δεν αφήνω κανένα υπονοούμενο ποιος έκανε την υποκλοπή».

Ιδιαίτερα επικριτικός για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην διαπραγμάτευση ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως «επαναφέρατε την καραμέλα της πολιτικής διαπραγμάτευσης. Ανακοινώσατε νομοσχέδια και μετά λέτε ότι θα τα καταθέσετε σε συνεννόηση με τους θεσμούς. Αυτά καταγγείλαμε. Μόνο που το έργο αυτό δεν κόβει πια εισιτήρια. Μόνο τους βουλευτές σας αφορά που ψάχνουν αφορμή για να ψηφίσουν τα μέτρα που τους φέρνετε» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κυριάκος Μητσοτάκης