Επίθεση στον Τσίπρα από Γεννηματά για “τυχοδιωκτική και επιζήμια επιλογή»

136

«Με ευθύνη του κ. Τσίπρα αυτή η Βουλή δε μπορεί να δώσει νέα κυβέρνηση, άρα οποιαδήποτε καθυστερηση μπορεί να έχει επιπτώσεις για τη χώρα», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης που έχει λάβει ο τελευταίος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όπως είπε η κ. Γεννηματά, οι συνταγματικές προβλέψεις θα πρέπει να τηρηθούν, «όμως όλοι εμείς δεν πρέπει να ρίξουμε νερό στο μύλο της αβεβαιότητας και της αδράνειας».

Η κ. Γεννηματά επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι η επιλογή του για εκλογές είναι τυχοδιωκτική και επιζήμια για τη χώρα, καθώς, όπως είπε, φοβάται τη στιγμή που θα φτάσει στους πολίτες ο λογαριασμός όσων υπέγραψε.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τασσόμενη ουσιαστικά υπέρ της επίσπευσης της διαδικασίας των διευρευνητικών εντολών, υπογράμμισε ότι «το Grexit παραμένει στην αυλή μας».

Διαβάστε επίσης:  Έχει το θράσος και μιλάει - Κατρούγκαλος: Αυτό που εσείς αποκαλείτε πετσόκομμα, εγώ το θεωρώ κοινωνική δικαιοσύνη!

Πρόσθεσε ότι η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, «γι’ αυτό η προσπάθεια μας έχει στόχο να αναδείξουμε τον τρίτο εναλλακτικό πόλο που μπορεί να αποτελέσει την εγγύηση για θετικές λύσεις».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε «ιδιαίτερα αισιόδοξη» σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ότι «έχει γίνει κατανοητό ότι έχει αδικήθηκε», ενώ προέβλεψε σημαντική επιστροφή στελεχών σε όλη την Ελλάδα».

Συνάντηση Μεϊμαράκη – Σαμαρά

Συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά έχει αυτή την ώρα ο νυν πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Συνάντηση Μειμαράκη-Λαφαζάνη το απόγευμα

Συνάντηση με τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη, θα έχει στις 6:00 το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μειμαράκης στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης