Επίσκεψη με σημασία, Λαβρόφ στην Κύπρο, λόγω των εξελίξεων με Τουρκία

153
Η Μόσχα κλείνει το προξενείο των ΗΠΑ στην Αγία Πετρούπολη

Φθάνει απόψε στην Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος θα έχει αύριο συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, τον πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου και τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.

Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Λαβρόφ ανέφερε ότι προσμένει σε μια σειρά εποικοδομητικών συνομιλιών στην Κύπρο, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι “τα αποτελέσματα των συνομιλιών μας θα προσφέρουν ωφέλιμη συμβολή στην ανάπτυξη των διμερών μας σχέσεων για το καλό των δυο λαών μας και θα υποβοηθήσουν στην ενδυνάμωση της εμπιστοσύνης στην ευρωπαϊκή ήπειρο”.

Ο κ. Λαβρόφ εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη της Μόσχας για τη θέση αρχών της Λευκωσίας σε σχέση με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία, ενώ σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό επανέλαβε τη θέση της Ρωσίας για μια βιώσιμη και δίκαιη διευθέτηση, στη βάση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, “με αυστηρό σεβασμό των συμφερόντων και των δύο κυπριακών κοινοτήτων”.

Διαβάστε επίσης:  Ο Βούτσης επισκέπτεται τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη

Η Αστυνομία έχει ανακοινώσει πως, λόγω της επίσκεψης του κ. Λαβρόφ, θα ληφθούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας και πως για το λόγο αυτό θα υπάρξουν κατά διαστήματα αποκοπές δρόμων τόσο στην επαρχία Λάρνακας όσο και στην επαρχία Λευκωσίας.

Ο κ. Λαβρόφ αναμένεται να αναχωρήσει από την Κύπρο αύριο το απόγευμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ