Επίσκεψη Μπακογιάννη στο Προεδρικό για το μεταναστευτικό

123

Την ανησυχία της για τις διαστάσεις που λαμβάνει το μεταναστευτικό εξέφρασε κατά την επίσκεψή της στο Προεδρικό Μέγαρο και τη συνάντησή της με τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Φαίνεται η κυβέρνηση έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και δεν δύναται να το διαχειριστεί και φοβάμαι όπως είπε και ο επίτροπος χθες ότι χάνουμε πάρα πολλούς πόρους, λεφτά που θα μπορούσαν να μας δώσουν» είπε η βουλευτής της ΝΔ.

Όπως τόνισε γι’ αυτό το λόγο πάρθηκε μια πρωτοβουλία από την Πολιτική Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης, που έχει την τεχνογνωσία για το θέμα προσφύγων και μεταναστών ώστε να την προσφέρει στην ελληνική κυβέρνηση έτσι ώστε να μην χαθούν χρήματα και να μπορέσουν να δημιουργηθούν υποδομές.

«Η κατάσταση στα νησιά είναι τόσο πολύ τραγική όσο δεν περιγράφεται» τόνισε η κυρία Μπακογιάννη και πρόσθεσε ότι έγιναν κινήσεις ώστε να κινητοποιηθούν και οι Ελληνοαμερικανοί και ενημέρωσε τον κ. Παυλόπουλο ότι χθες έγινε στο Λευκό Οίκο μια μεγάλη σύσκεψη όπου όπως τόνισε «υπάρχει πλέον η βούληση να βοηθήσουν και εκείνοι με όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, βοήθεια, υλικά μπορούν».

Διαβάστε επίσης:  Έχει το θράσος και μιλάει - Κατρούγκαλος: Αυτό που εσείς αποκαλείτε πετσόκομμα, εγώ το θεωρώ κοινωνική δικαιοσύνη!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε την κυρία Μπακογιάννη για την ενημέρωση και την πρωτοβουλία και αναγνώρισε ότι η κατάσταση στα νησιά «είναι δραματική και πρωτοφανής» κάνοντας λόγο για ροή παράνομων μεταναστών την οποία δεν έχει ξαναθυμηθεί. «Θεωρώ ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης λόγω της σύνθεσής του και του ρόλου του μπορεί να συμβάλλει ώστε να συμπληρωθούν κενά και της ευρωπαϊκής πολιτικής» είπε ο κ. Παυλόπουλος.  «Η Ευρώπη φαίνεται να ξεχνάει ότι τα ελληνικά σύνορα δεν είναι μόνο ελληνικά σύνορα, είναι ευρωπαϊκά σύνορα και έχει ευθύνη σε ο,τι αφορά τη φύλαξή τους» υπογράμμισε.