Επί ποδός η κυβέρνηση έως την τελική συμφωνία

149

Επί ποδός κυβέρνηση και βουλευτές προκειμένου να μην χαθεί ούτε στιγμή στον αγώνα δρόμου έως την τελική συμφωνία, που – καλώς εχόντων των πραγμάτων – θα επιτευχθεί έως την Τρίτη, με στόχο το τελικό νομοσχέδιο να δοθεί στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής την Τετάρτη και να ψηφιστεί από την ολομέλεια την Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο – σκούπα θα έχει δύο δύο άρθρα. Στο πρώτο θα περιγράφονται τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της πρώτης δόσης του νέου δανείου, ενώ στο δεύτερο θα συμπεριληφθούν οι όροι της νέας δανειακής σύμβασης.

Αθήνα και δανειστές επιθυμούν η πρώτη δόση, να εκταμιευτεί, πριν τις 20 Αυγούστου, οπότε και λήγουν ομόλογα που διακρατά η ΕΚΤ.

ΟΙ διαβουλεύσεις των κκ Τσακαλώτου και Σταθάκη που ξεκίνησαν χθες, αναμένεται να ολοκληρωθούν αύριο. Η σημερινή μαραθώνια διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ. Εκκρεμή θέματα παραμένουν η διαχείριση των κόκκινων δανείων, τα εργασιακά και η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας

Διαβάστε επίσης:  Στα ύψη η βενζίνη: Σε Βουλγαρία και Τουρκία γεμίζουν τα ρεζερβουάρ οι Έλληνες οδηγοί

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Δημόσια τηλεόραση, το θέμα των Αποκρατικοποιήσεων έχει κλειδώσει στο λεγόμενο “νορβηγικό μοντέλο”.

Έτσι το Ταμείο για την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας που θα έχει έδρα την Αθήνα, θα διαθέτει ένα μέρος των εσόδων του, για την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων.
Η σταδιακή κατάργηση της επιδότησης του αγροτικού πετρελαίου, η σύνδεση της ρύθμισης των 100 δόσεων με εισοδηματικά κριτήρια και η μερική ανακατάταξη των συντελεστών του ΦΠΑ εντάσσονται στο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων. Συνταξιοδοτικό και εργασιακά γίνεται προσπάθεια να μετατεθούν για τον Σεπτέμβριο.