Επικίνδυνα διατροφικά μοντέλα μπορεί να καλλιεργήσουν τα social media

313

Oι κοπέλες που χρησιμοποιούν κατά κόρον τα social media κάνουν σύγκριση της εμφάνισης τους με αυτή των φιλενάδων τους με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να υιοθετούν επικίνδυνα διατροφικά μοντέλα, προκειμένου να αδυνατίσουν.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μελέτης που έγινε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνα, και η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Adolescent Health». Η έρευνα έγινε σε 128 φοιτήτριες αναφορικά με τις διατροφικές τους συνήθειες και την σχέση τους με τα social media και έδειξε ότι αυτά τις επηρεάζουν αρνητικά ως προς την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους.

Αντίθετα οι κοπέλες που δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με τα social media δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την εμφάνισή τους και δεν μπαίνουν στη λογική να ακολουθήσουν επικίνδυνου τύπου διατροφή.

Διαβάστε επίσης:  Ποτέ δεν είναι αργά να κόψει κανείς το τσιγάρο

Όπως σημειώνουν οι επιστήμονες, τα social media είναι πολύ καλά εργαλεία αρκεί να τα χρησιμοποιείς σωστά. Αν για παράδειγμα τα χρησιμοποιείς ως μεζούρα για τις διαστάσεις του σώματός σου, τότε μπορεί να γίνουν επικίνδυνα.