Επικίνδυνες εξελίξεις στο Αιγαίο – Τούρκοι απείλησαν Έλληνα ψαρά

33

Σύμφωνα με πληροφορίες, σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής επιχείρησαν να συλλάβουν έναν Έλληνα ψαρά, ο οποίος έπλεε το καΐκι του σε ελληνικά ύδατα στις Οινουσσες.
Πρέπει εδώ να σημειώσουμε πως χρειάστηκε η αποστολή κανονιοφόρων του ελληνικού στόλου στο σημείο και αρκετή… ένταση μέχρι να αποχωρήσουν τα τουρκικά σκάφη.

Απίστευτο περιστατικό πριν λίγες ημέρες!

Παράλληλα, ένα ακόμη περιστατικό που συνέβη πριν λίγες ημέρες ανοιχτά της Σύμης προκαλεί αμέτρητα ερωτηματικά. Περιπολικό σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, υποχρέωσε σε έλεγχο ένα σκάφος στο οποίο επέβαιναν Ροδίτες, ανοιχτά του ακρωτηρίου Αλωπός. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των Τούρκων, το σκάφος κινούνταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης, σε αυτό επέβαιναν έξι συνολικά άτομα, μεταξύ των οποίων και παιδιά.

Το σκάφος είχε ξεκινήσει το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας από τη Σύμη και είχε προορισμό το λιμάνι της Ρόδου, με το περιπολικό σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να ζητά από τον έλληνα κυβερνήτη να σταματήσει για τυπικό έλεγχο.

Διαβάστε επίσης:  Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη 18/4/18

Αυτό έγινε και σύμφωνα με πληροφορίες οι Τούρκοι ήταν ευγενικοί και καθησυχαστικοί, προφανώς επειδή στο σκάφος επέβαιναν και παιδιά. Ωστόσο ήταν ιδιαίτερα αυστηροί στις συστάσεις τους, ειδικά όταν είδαν ότι η τουρκική σημαία που υπήρχε στο διερχόμενο σκάφος να είναι φθαρμένη.

“Να έχετε περισσότερο σεβασμό στα σύμβολά μας, δεν επιτρέπεται αυτή η σημαία να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση” φέρεται να ήταν η σύσταση του Τούρκου Αξιωματικού, προς τον κυβερνήτη του Ελληνικού σκάφους, σύμφωνα πάντα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μάλιστα, ο ίδιος ο τούρκος κυβερνήτης του περιπολικού σκάφους, ζήτησε από τα στελέχη του πληρώματός του να του έφεραν μια καινούργια σημαία, την οποία ο ίδιος έβαλε στον ιστό του σκάφους.

Η όλη διαδικασία ελέγχου, διήρκεσε περίπου 20 λεπτά και δεν υπήρξαν άλλου είδους προβλήματα.