Επιτέλους μια μέρα διαφορετική- Ιστορική ήττα του συστήματος…

26

Ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του τελικού που θα γίνει την Τρίτη, ακόμη κι αν ο Σιδηρόπουλος ή οι επόπτες του κάνουν κάποιο λάθος σε βάρος της ΑΕΚ είναι δεδομένο πως χθες όπως και νωρίτερα στις 5 Μαϊου γράφτηκε ιστορία.

Το νταβατζηλίκι τελείωσε και είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που ορίζονται διαιτητές και επόπτες με αξιοκρατικά κριτήρια και όχι με το τι θέλει η ΚΕΔ και τι συμφέρει τον Ολυμπιακό. Σφυρίζει ο καλύτερος Ελληνας διαιτητής με τους καλύτερους Ελληνες βοηθούς.

Μια τριάδα που μας εκπροσωπεί στην Ευρώπη και βέβαια θεωρείται ανεπιθύμητη στα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Ο Σιδηρόπουλος έπαιξε Ολυμπιακό αφού είχε κριθεί το πρωτάθλημα και είχαν χαθεί το ρεκόρ των 30 νικών και το αήττητο, οι επόπτες ποτέ…
Αυτό είναι το ποδόσφαιρο μας.

Αυτό θα ΑΛΛΑΞΕΙ. Και αλλάζει.

Οσο κι αν παλεύουν με ότι τους έχει απομείνει γκρανκάσες, νεκροκεφαλές και ο μεγάλος ευνοημένος, όσο κι αν δεν μπορούν να το πιστέψουν οι εθισμένοι στις φάπες τα τελευταία 20 χρόνια που… φοβούνται μην χάσουν την μιζέρια τους και ακόμη και στην συντριβή της βλέπουν νικήτρια την εγκληματική οργάνωση.

Αυτή η ηττοπάθεια μερίδας οπαδών της ΑΕΚ για ένα πράγμα με κάνει ευτυχισμένο. Που δεν υπήρχε facebook το 1989 ή το 2002. Γιατί ούτε στον “τελικό” πρωταθλήματος του 89 δεν θα έπρεπε να είχαμε κατέβει, ούτε στον τελικό κυπέλλου μετά την φρίκη του 4-3.

Που να πας με Χατζή, Πεππά, Σταματή και Χριστοδούλου να παίξεις τον Ολυμπιακό του Ντέταρι και της μισής Εθνικής Ελλάδος μετά από ήττα από τον Απόλλωνα, με την ψυχή να κατέβεις σε τελικό κυπέλλου όταν πήγαινες για δύο αποτελέσματα μια εβδομάδα πριν και έχασες. Και μιλάμε σε χρονιές που η ΑΕΚ είχε μόνο ήττες από τον Ολυμπιακό.

Διαβάστε επίσης:  Ψάχνει αντίδραση στη Μάλαγα ο Παναθηναϊκός

Μια το 89 και δύο το 2002. Φέτος που έχουμε μία μία να είμαστε και… ευχαριστημένοι. Δεν πειράζει. Αρκεί να το πιστεύουν οι παίκτες της ΑΕΚ. Τα αδέρφια μας παίκτες που έλεγε κι ο τηλεφωνητής. Είναι μεγάλη απώλεια ο Μπαρμπόσα που πήγε σαν χαζός και πλακώθηκε και αποβλήθηκε αλλά αυτά συμβαίνουν.

Στις 7 Μαιου θα έπαιζε ο Πορτογάλος. Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ θα πάει πλήρης στον τελικό αφού ίοπως θα δείτε μέχρι την Τρίτη θα είναι όλοι έτοιμοι. Σημαντική η απώλεια του Μπαρμπόσα αλλα κι ο Μάνταλος κι ο Σιμόες κι ο Τζιμπούρ να μην έπαιζαν στον τελικό πάλι η ήττα του συστήματος θα ήταν τεράστια.

Η ΑΕΚ φυσικά και θα κατέβει να παίξει και θα διεκδικήσει το τρόπαιο. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί στα χαρτιά αλλά ο τελικός είναι πάντα τελικός και η ΑΕΚ έχει αποδείξει ότι μπορεί να νικήσει τον Ολυμπιακό όχι μόνο φέτος αλλά και πέρυσι στο κύπελλο Ελλάδος. Οτι όμως κι αν γίνει η ήττα τους είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

Και το κυριότερο… Δείχνει που πάνε τα πράγματα. Ηδη η αθλητική δικαιοσύνη άλλαξε και τα αποτελέσματα έχουν φανεί. Κυρίως με την έλλειψη καχυποψίας πλέον για τις αποφάσεις. Λάθη θα γίνουν. Οπως λάθη θα κάνουν και οι διαιτητές. Αλλά τα λάθη θα είναι για όλους και οι εύνοιες για όλους.

Το μήνυμα είναι σαφές και το ότι όλα έγιναν με την ευλογία της ΦΙΦΑ που οι νεκροκεφαλές την κάλεσαν για να καλύψει τις πράξεις της και τελικά τους έδωσε το τελειωτικό χτύπημα κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα για αυτούς. Δεν πειράζει παιδιά.

Η Νότιγχαμ και η Βοϊβοντίνα να νικάνε και οι άλλοι να πάνε να γ….