Ετοιμάζεται να ανοίξει η “διαδρομή της Αδριατικής” για τους χιλιάδες μετανάστες!..

122
ΙΤΑΛΙΑ: Τουλάχιστον 25 νεκροί και 85 διασωθέντες από ναυάγιο

Οι χιλιάδες πρόσφυγες/μετανάστες που συγκεντρώνονται στην περιοχή της Ειδομένης μετά το κλείσιμο της «βαλκανικής οδού», εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην περιοχή της Αδριατικής .

Απόσταση 60 χιλιομέτρων απαιτείται από κάποιον για να φτάσει δια μέσω θαλάσσης από την Αλβανία προς την Ιταλία, ανέφερε κορυφαία διπλωματική πηγή στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Οι χιλιάδες λαθρομετανάστες που συγκεντρώνονται στην πατρίδα μας έχουν δημιουργήσει ένα ανθρώπινο «ποτάμι» το οποίο αναζητά διέξοδο.

Αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των συμφωνιών μετανάστευσης μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, εναποθέτουν τώρα τις ελπίδες τους στην λεγόμενη « διαδρομής της Αδριατικής», είπε στο RIA Novosti σήμερα Δευτέρα διπλωματική πηγή στις Βρυξέλλες.

«Η Αδριατική » είναι η διαδρομή από την Ελλάδα στην Αλβανία και από εκεί δια θαλάσσης στην Ιταλία, και αργότερα στην Αυστρία και τη Γερμανία.

 

Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν τόσοι χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα , ενώ αναζητούν διέξοδο για την κεντρική Ευρώπη.

Κάποιοι λένε ότι οι Αλβανοί έχουν κλείσει τα σύνορα μαζί με τους Ιταλούς , αλλά ξεχνούν ότι εάν αυτοί οι δυστυχισμένοι άνθρωποι περάσουν π.χ. στα Ιόνια νησιά , τότε με βάρκες μπορούν να περάσουν απέναντι στην Αλβανία.

 

Η συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, που επιτεύχθηκε κατά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, προβλέπει ότι όλοι οι παράνομοι μετανάστες που έφτασαν στα ελληνικά νησιά από το τουρκικό έδαφος από τις 20 Μαρτίου, θα επιστρέψoυν στην Τουρκία.

Διαβάστε επίσης:  ΤΟΡΟΝΤΟ: Συναγερμός - Όχημα έπεσε πάνω σε πεζούς

Για να γίνει αυτό, οι τουρκικές αρχές από τις 20 Μαρτίου, θα πρέπει να στείλουν εκπροσώπους τους στα ελληνικά νησιά , οι οποίοι θα ασχοληθούν με την επανεισδοχή των μεταναστών, πράγμα που γίνεται μετ” εμποδίων.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε το κλείσιμο της «βαλκανικής οδού» , από την οποία οι παράνομοι μετανάστες δια μέσω της Ελλάδος ταξιδεύουν μέσω της ΠΓΔΜ , της Σερβίας και της Ουγγαρίας στην Αυστρία και την Γερμανία.

«Μετά το κλείσιμο της« βαλκανικής οδού » οι μετανάστες στην Ελλάδα εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην « διαδρομή της Αδριατικής » δια μέσω της οποίας ελπίζουν να μεταβούν από την Αλβανία δια θαλάσσης στην Ιταλία αυτό» , σύμφωνα με ένα εκπρόσωπος τους.

Η Ιταλία είναι ήδη αντιμέτωπη με την εισροή προσφύγων από την Βόρεια Αφρική, οι οποίοι φτάνουν στις ακτές της Ευρώπης σε όλη τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Οι ελληνικές αρχές αναφέρουν στις 21 Μαρτίου 2016. ότι στην Ελλάδα ευρίσκονται 50 χιλιάδες περίπου πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με ειδικούς, πρόκειται για φυσικό επακόλουθο της «δίψας» όλων αυτών των ανθρώπων να μεταβούν στην Ευρώπη.

Αντί οι Ευρωπαίοι να στείλουν στρατό στην Συρία και να δημιουργήσουν εκεί καταυλισμούς οι οποίοι όμως θα ήταν ασφαλείς για τους ανθρώπους αυτούς , περίμεναν απαθείς σε όσα συνέβαιναν , με αποτέλεσμα να τους δέχονται τώρα μαζικά , εν μέσω οικονομικής κρίσης.