Ζιλιέτ Μπινός:” Οι Έλληνες μας έδωσαν τόσα πολλά,αφήστε τους ήσυχους”

499

Τη στήριξή της στην Ελλάδα εξέφρασε η γαλλίδα ηθοποιός, Ζιλιέτ Μπινός, φτάνοντας στο Εδιμβούργο  για να υποδυθεί την Αντιγόνη στην ομώνυμη τραγωδία του Σοφοκλή.

Συγκεκριμένα, διάσημη  ηθοποιός που έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες όπως ο “‘Αγγλος Ασθενής”, “Chocolat” κλπ. τόνισε ότι η χώρα μας έχει προσφέρει πολιτιστικούς θησαυρούς στον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

«Μας έδωσαν τόσα πολλά με τους στοχαστές τους, τους σοφούς τους, τους ποιητές τους. Με όλη αυτή την κληρονομιά χιλιετηρίδων, νομίζω πως πρέπει να τους αφήσουμε στην ησυχία τους. Πρέπει να τους σώσουμε πάση θυσία, να τους φροντίσουμε» είπε η διάσημη ηθοποιός για τους Έλληνες.

Η ίδια παρομοίασε την κατάσταση που ζούμε με αυτή των τραγικών ηρώων της αρχαίας τραγωδίας και τόνισε ότι τα μηνύματα των έργων του Σοφοκλή, ενώ έχουν γραφεί το 441 π.Χ. παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ.

Διαβάστε επίσης:  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 21 Ιανουαρίου

«Το έργο του Σοφοκλή (σ.σ. Αντιγόνη) είναι ιδιοφυές, και όσο περισσότερο μπορούμε να το ανεβάζουμε τόσο καλύτερα. Το έργο είναι βαθιά πολιτικό… Η αίσθησή μου παίζοντας Σοφοκλή και έχοντας ως Ευρωπαία αυτή την κληρονομιά των 2.500 ετών, θεωρώ ότι πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα στην ησυχία της» τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο King’s Theatre.

Μιλώντας για την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή η Μπινός τόνισε: «Εκπλήσσεται ο κόσμος όταν σκέφτεται ότι το έργο αυτό γράφτηκε πριν από 2.500 χρόνια. Και όμως μιλά για τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και τώρα”.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Εδιμβούργου ξεκινά σήμερα και η «Αντιγόνη» ανεβαίνει από το Σάββατο στο King’s Theatre της πόλης μέχρι τις 22 Αυγούστου.