Η ΑΔΕΔΥ καλεί τη ΓΣΕΕ να συμμετάσχει στην απεργία της Πέμπτης

61
Ολοκληρώθηκε η πορεία της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας

Ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης την Πέμπτη 7 Απριλίου, η ΑΔΕΔΥ, επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορεις, παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου με στόχο την αποτροπή ψήφισης της νέας «αντιασφαλιστικής» μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση.

Ο προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ, Σταύρος Κουτσουμπέλης, δήλωσε ότι η απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης αποτελεί αντίσταση ενάντια στο νέο ασφαλιστικό και τα μέτρα που προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο.

Όπως τόνισε, τα μέτρα που έχουν κλειδώσει είναι ύψους 5,5 δισ., εκ των οποίων 1,8 αφορά το ασφαλιστικό. Στη συνέχεια σημείωσε ότι εάν περάσει αυτή η πρόταση θα επέλθουν μειώσεις στις συντάξεις του δημοσίου από 7 έως 35% , 20-25% στο εφάπαξ και διάλυση των ταμείων των δημοσίων υπαλλήλων.

Τέλος, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την ιδέα ελάφρυνσης του χρέους και ψεύδεται όταν λέει ότι αυτά είναι τα τελευταία μέτρα, ενώ κάλεσε τον κόσμο να σηκωθεί από τον καναπέ, εκφράζοντας ταυτόχρονα την επιθυμία στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης να συμμετάσχει και η ΓΣΕΕ.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, υπογράμμισε ότι το νέο ασφαλιστικό θα μειώσει τη βιωσιμότητα του ταμείου κατά 10 χρόνια, δηλαδή από τα 40 στα 30, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στην απεργιακή κινητοποίηση της 7ης Απριλίου.

Τέλος, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, έκανε λόγο για φοροεισπρακτική κατεδάφιση και επίθεση εναντίον των μικρομεσαίων, ενώ έκανε έκκληση σε όλους για συμμετοχή στην απεργία.